perjantai 25. lokakuuta 2013

Dagen efter loma

Lomalta on ihana palata kotiin. Vai onko? Minä rakastan tätä taloa ja ensimmäiset fiilikset keskiviikkoiltana kotioven avattuani olivat erittäin positiviiset. Ihanaa olla täällä! On täällä kaunista! Nyt otetaan loppuloma rennosti!

Mutta onko se mahdollista? Ottaa rennosti, kun on juuri saapunut lomalta kotiin? Tai ylipäätään ottaa rennosti kotona? Hommaa nimittäin riittää.

1. Ensimmäiseksi on selätettävä pyykkivuori. Eilen pesin neljä koneellista. Toisaalta - vaatevalikoima ei ole rajoitu matkalaukulliseen ja onhan niitä helpompi kaapista etsiäkin.


2. Ruokaa ei enää saa valmiina pöytään ja tiskitkin on hoidettava itse. Toisaalta saa sitä mitä haluaa ja tietää, mitä syö. Tänään tein yhtä lempisalaateistani ja nam, että se maistui hyvältä muutaman päivän hampurilaiskuurin jälkeen. Omenaisen broilericaesarsalaatin takuuvarma ohje löytyy tästä linkistä Pirkan sivuilta.


3. Lisäksi on hoidettava rästihommia ja keskeneräisiä projekteja eteenpäin. Netissä myydyt vaatteet on postitettava ja lisää vaatteita laitettava myyntiin jne.

Näitä suurempi keskeneräinen projekti on saunaremppa.Meillä ei ole tässä talossa ollut saunaa käytössä ollenkaan. Kesäkuun alussa muuton yhteydessä huomasimme puukiukaan olevan rikki ja hormin halenneet. Päätimme samalla uusia myös seinät ja lauteet. Muurari pääsi hormia fiksaamaan vasta kesäloman lopulla ja sen jälkeen alkoikin aktiivinen metsästyskausi (miehellä, ei minulla), joten projekti on edennyt hitaasti. Tänään minäkin pääsin osalliseksi projektista: saumasimme seinälaatat. Lopputuloksena siisti kiukaanpuoleinen seinä, mutta vähemmän siistit jalat. Kehtaakohan näillä edes tanssiin lähteä maanantaina? Pääasia kuitenkin, että saunaprojekti etenee ja pääsemme jouluun mennessä löylyjä heittämään.4. Lenkkiohjelma kärsi lomalla, joten kotona ollessa oli aloitettava tehopaikkaus. Eilen meni mukavasti lähes kahdeksan kilometria 50 minuutissa, tänään edessä samanlainen rutistus. Raskasta, mutta lopputuloksena todella hyvä olo!

5. Kiistattomana plussana kotona olossa on hyvät yöunet. Mikään ei voita omaa sänkyä.

Siispä ei, kotona ei voi vaan löhötä ja ottaa rennosti loman jälkeen eikä ehkä ikinä, 
mutta kyllä, kotona on silti ihana olla.

2 kommenttia:

  1. Itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että reissaamisessa parasta on kotiin tulo! Koti tuntuu aina ihanalta maisemanvaihdoksen jälkeen - villakoirineen ja pyykkivuorineen päivineen. :) - MY

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kyllä kotia osaa eri tavalla arvostaa reissun jälkeen - kasaantuneista hommistakin huolimatta :)

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!