sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sisustustarroja Kiinasta

Meillä on 90-luvun talo ja vaikka talon tyylistä sitä on pääosin todella vaikea päätellä, niin seinistä saa vähän vihiä: Kaikissa yleisissä tiloissa on käytetty lasikuitutapettia. Edellisessä kodissamme (joka oli valmistunut samana vuonna kuin tämä) lasikuitutapettia oli makkareita myöten. Lasikuitutapettia ei noin vaan lähdetä vaihtamaan, mutta onneksi pelkkään valkoiseen pienellä pohjakuviolla ei tarvitse lopullisesti tyytyä. Tapetin voi maalata uudelleen ja uudelleen ja lisäksi sitä voi koristaa seinätarroilla.

Edelliseen kotiin tilasin esikoisen huoneeseen seinätarroja jonkin Groupon-diilin lahjakortilla. Ne tulivat muistaakseni Hollannista. Perhoset oli helppo kiinnittää ja ne pysyivät seinässä aina muuttoomme asti. 

Tähän taloon haaveilin heti alkuun ihania tekstejä eri huoneisiin. Mies ei ole näihin yhtä ihastunut kuin minä, mutta ei tyrmännyt ajatusta - kunhan tekstejä ei tulisi olohuoneeseen eikä papertapetin päälle makkariin (tästä tosin vielä aion neuvotella, niin selvä visio minulla on).

Kaverilta kuulin, että hän oli tilannut seinätarroja edullisesti Kiinasta Ebayn kautta. Päätin itsekin kokeilla. Hinnat olivat tosiaan alhaiset: parista eurosta noin kymmeneen euroon postikuluineen, pääasiassa viiden euron luokkaa. Tilaaminen todella helppoa, koska tilauksen pystyi tekemään ebay.fi.-sivuston kautta eli pääosin suomen kielellä. Myyjän kanssa kommunikointiin tosin oli luonnollisesti käytettävä englantia. 

Tilasin viisi tarraa ja toimitus on kesti parista viikosta pariin kuukauteen. Yhden tarran tilalta tuli väärä tarra. Myyjä lupautui lähettämään samaan hintaan uuden, oikean, mutta sitä en ole vieläkään saanut.

Eilen sain vihdoin aikaiseksi liimata tarrat seiniin, mutta se ei mennyt ihan putkeen.

Aloitin kirjastohuoneesta. Teksti piti ensin liimata kontaktimuoville ja sen avulla seinään. Tämä oli kuitenkin vähän haastavaa, sillä kirjaimet liimautuivat kontaktimuoviin voimakkaammin kuin lasikuitutapettiin ja sain pitkään värkätä ennen kuin kaikki oli seinässä. Ja kun kaikki oli seinässä, hoksasin, että olisi pitänyt asetella ne ihan eri tavalla - pariin pidempään riviin. Tässä kuitenkin lopputulos, jotka katselen nyt vähän aikaa, mutta taidan jossain vaiheessa tilata uuden ja laittaa sen tyylikkäämmin paikoilleen.Seuraavaksi liimasin suloisen apinakuvion pikkuprinsessan sängyn viereen. Tätä ei tarvinnut värkätä kontaktimuovin kanssa, vaan mukana oli palapelimainen ohje, jossa eri tarrat oli numeroitu sekä pieni malli (jonka liimasin sängynpäätyyn). Tarran kiinnittäminen oli helppoa ja mukavaa, mutta asiankääntöpuoli: tarra ei meinaa pysyä lasikuitutapetissa, vaan eilen liimattu tarra repsottaa jo nyt. Tekstit ovat pysyneet moitteetta.


Viimeisenä oli ehkä kaikista haastavin tehtävä: tarran liimaus porraskäytävään, kun kädet eivät meinaanneet ylettää tarran vasempaan reunaan ja tarra taas jumittui kontaktimuoviin. Lopputulos oli kuitenkin parempi kuin kirjastohuoneessa, jossa itse mokasin tekstin asettelun kanssa.


Nyt harkitsen, että kokeilisinko kuitenkin seuraavaksi ihan suomalaisista kaupoista ostettuja tekstitarroja. Olisikohan niitä helpompi kiinnittää...?

2 kommenttia:

  1. Mua oottaa tuolla yksi tarra, joka on ihan tuosta paikallisesta halpahallista ostettu. Muuten olen liimaillut vaan ikean tarroja ja niistä olen tykännyt ja hyvin pysyy jos ei mee pikku kätöset niitä rappaamaan. FB.ssä on sellanen kauppa, kun sisustus Amalia, jota kaveri mulle suositteli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Pitää tsekata nuo :)

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!