keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Vain yksi kakku nurin

Minulla on aivan ihana luokka ja työnteko sen ansiosta vallan mukavaa. Luokan käytös pääsi viime viikon tiistaina kunnon testiin, kun opettaja lähti päiväksi urheilukisavalvojaksi ja naapuriluokan opettaja sai tehtäväksi paimentaa myös minun luokkaani. Edellisenä päivänä piti tietenkin pohjustaa tilannetta ja lupasin, että lähdemme kotitalousluokkaan leipomaan, jos päivä menee hyvin. Ja menihän se!

Olin alunperin ajatellu jotain helppoa marjapiirakkaa, mutta oppilaat toivoivat jotain suklaista, joten googletin netistä helpon suklaakun ja sellainenhan löytyi.

Tarvikkeiksi riitti jauho, sokeri, kaakaojauhe, voi ja vaniljasokeri.


 Kun leivontaseurana on 21 neljäsluokkalaista, ei kuvaukseen jäänyt juuri aikaa. Pääasia, että tilanne pysyi hallinnassa ja taikinoista tuli onnistuneita.


Yksi kakku ehti tippua raakana lattialle, mutta sen isommilta vahingoilta vältyttiin.

Innostuneena helposta ja hyvästä ohjeesta sekä onnistuneesta leipomiskokemuksesta ison lapsilauman kanssa aloin iltapäivällä leipoa vielä esikoisen ja hänen kaverinsa kanssa. Kotona teimme kaksi taikina, toisen vehnä- ja toisen gluteenittomista jauhoista.


Molemmat onnistuivat erinomaisesti, näillä herkuilla pärjäsi mukavasti viikonlopun yli.


P.S. Hullujen päivien avaus jäi sittenkin väliin, kun miehen piti lähteä hirvenlihanjakoon, eikä minulle jäänyt autoa. Tyydyin hyödyntämään aamun koevalvontatunnin surffaamalla samalla Hullujen päivien nettikaupassa. Etukäteen katselemani vaatteet olivat olleet muidenkin mielessä, sillä sekä Benettonin ja Desigualin mekot, jumpsuitit että kengät olivat kaikki ehtineet loppua jo yhdeksän jälkeen aamulla. Pienen tilauksen sain kuitenkin tehtyä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!