maanantai 6. tammikuuta 2014

Loma-askarteluja

Lomalla on aikaa puuhailla monenlaista mukavaa, ja kerrankin äidilläkin on aikaa olla apuna askarteluissa. Nyt loma on loppu, mutta tässä pari loman aikana tehtyä helppoa ja nopeaa ajanvietettä.

Keskimmäinen sai synttärilahjaksi puulaivan askartelupakkauksen, jossa oli valmiit puupalat, liima, naulat, purje, lanka ja maalit. Näistä oli tosi mukava ohjeiden mukaan tehdä oma pikku laiva ja maalata se haluamallaan tavalla. Tosi kiva lahjaidea, kiitos vaan sen ostajille!

Viime vuonna esikoinen sai niin ikään lahjaksi yhden askartelupakkauksen, jossa oli huivi ja tarvikkeet batiikkivärjäykseen. Sekin lahja tuotti paljon iloa ja mukavaa yhdessä tekemistä.


Tällä lomalla esikoinen lueskeli iltalukemisina TopModel-lehteä, joka on hänelle viime kesänä tilattu. Joulukuun numerossa oli askarteluohjeet oman päiväkirjan koristeluun ja ohjeen bongattuaan hän seuraavana aamuna kaiveli läpi joululahjapaperit, etsi sopivan päällyksen yhdelle vanhoista muistikirjoistaan päällysti sen ja liimasi siihen muutaman lehden mukana tuleen koristekirjaimen. Suunnitelmissa on jatkaa muistikirjan täydentämistä leikekirjatyyliin.


Kirjan kannesta tuli tosi kivannäköinen, yksinkertaisen tyylikäs!

Toivottavasti askartelu- ja käsityöinto jatkuu, vaikka seuraavaa lomaa saadaan pari kuukautta odotella. Esikoinen osti itselleen Clas Ohlsonilta kaulaliinapakkauksen, jossa oli puiset puikot (puikkojen toisissa päissä nupit, etteivät silmukat karkaa) ja kolme eriväristä lankakerää. Näistä hän alkoi eilen neuloa kaulaliinaa. Tämäkin setti pitänee pitää mielessä tulevia kaverisynttäreitä varten.

P.S. Käykäähän osallistumassa Barbie-arvontaan Amalian blogissa:
http://amaliajatytot.blogspot.fi/2014/01/unelmatalon-barbiet-arvonta.html


2 kommenttia:

 1. Kiva, että lahja oli mieleinen :) Lomat on ihanaa aikaa tällaiseen puuhaan. Monesti itsellä on huono omatunto, kun arjen pyörityksessä ei aina tahdo jaksaa lähteä mukaan lasten käsityö- ja askarteluintoon :/ Tällaiset sopivan helpot ja ei-niin-työläät jutut on kivoja.

  Synttärilahjoja on monesti vaikea keksiä, kun sellainen on käsillä, joten itsekin yritän painaa mieleen, jos sopiva idea tulee. Pakko mainita, että neidin teiltä viime kesänä saama synttärilahja on myös ollut todella mieluinen (itse väritettävä pikkulaukku). Suunnittelu ja totetus oli hauskaa puuhaa, mutta laukku on myös ollut kovassa käytössä sen jälkeen. - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans huono omatunto, kun niin usein joutuu kiireen varjolla kieltäytymään askarteluhommista. Tuon laukkuidean sain alunperin veljeltäni, joka osti vastaavan meidän neidille viime jouluna. :)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!