keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Tervetuloa vuosi 2014

Vuosi vaihtui meidän perheessä rauhallisissa tunnelmissa. Pöytä katettiin koreaksi, vaikka lähes omalla perheellä juhlittiin. Lisävahvistukseksi saatiin lasten eno. 

Rauhallinen tunnelma ja perheen yhteinen aika teki hyvää, eikä varsinaisesti kuvasta mennyttä vuotta 2013, josta päällimmäisenä jäi valitettavasti mieleen kiire - ainakin syksyn osalta. Iskän metsästysharrastus, kiipeilyt ja jääkiekko, äidin vaatemyynti, juoksulenkit ja tanssi (+kotona harrastellut käsityöt yms.), esikoisen tanssi ja partio sekä keskimmäisen jalkapallo tekevät elämäntahdista työ-, koulu- ja hoitopäivien päälle melko hektisen ja tavoitteeksi alkavalle vuodelle otammekin elämän rauhoittamisen ja perheen yhteiseen aikaan panostamisen. Jos vaikka saisi aikaiseksi yhden uimahallireissun koko perheellä joka viikko, ja Voice of Finlandia alamme tänäkin vuonna koko perheellä perjantai-iltaisin seurata.


Toki kuluneeseen vuoteen on mahtunut paljon hyvää ja paljon uutta.

Kesällä saimme ihanan ison, kartanomaisen ja erittäin tunnellisen kodin, josta olemme nauttineet ja jota on ollut ilo sisustaa. Talo on ainain meidän mielestämme ainutlaatuisen upea ja mukavan rauhallisella paikalla, mutta toisaalta kävelymatkan päässä työ-, koulu- ja hoitopaikoista sekä kunnan keskustasta. Naapurit ovat mukavat ja lapsille on löytynyt uusia kavereita.

Elokuussa esikoinen aloitti koulun ja hänestä on tullut reipas ja itsenäinen koululainen, johon voi luottaa. Kaksi nuorempaa viihtyvät päiväkodissa edellistä syksyä paremmin ja pääsevät aloittamaan tämän uuden vuoden samassa päiväkotiryhmässä, mistä molemmat ovat innoissaan ja toki tämä käytännönjärjestely helpottaa myös meidän aikuisten aamuja.

Pari onnistunutta koko perheen lomamatkaa ehdimme  viime vuoden aikana tehdä: Kesällä matkustimme auton kanssa laivalla Ruotsin puolelle Tukholmaan ja Kolmårdeniin ja syyslomalla kävimme risteilemässä sekä kylpylälomalla Flamingossa. Alkuvuodesta äiti pääsi toteuttamaan yhden unelman matkustamalla New Yorkiin viikoksi.

Ensimmäistä kertaa vaihdamme vuotta perheenä niin, että jokainen lapsista on yli kolmevuotias. Tästäkin nautimme - nykyään saamme jo nukkua kokonaisia öitä ja väsymystä kertyy lähinnä siitä, ettei malta mennä ajoissa nukkumaan - ei enää lapsista johtuvien herätysten takia.


Vuonna 2013 olen aloittanut kolme uutta harrastusta: käsityöt pitkän tauon jälkeen, showtanssin aikuisten harrastelijaryhmässä sekä juoksulenkkeilyn.

Juoksusta olin haaveillut jo jonkin aikaa, se kun on niin helppo liikuntaharrastus toteuttaa kotoa käsin. Kesällä sain toiveeni mukaan syntymäpäivälahjaksi juoksulenkkarit ja aloitin viiden kilometrin juoksuohjelman, joka syksyn mittaan muuttui kymmenen kilometrin tavoiteohjelmaksi. En olisi millään uskonut vuoden 2013 alkaessa, että tulen ikinä juoksemaan 10 kilometrin lenkkiä, mutta niin vaan oli mukava päättää vanha vuosi juoksemalla ilotulitteiden räiskyessä ympärillä.Minun lisäkseni myös lapset juoksivat oman uudenvuodenjuoksunsa, 300. Mitalit kaulassa oli mukava katsella juoksutapahtuman päätteeksi järjestetty ilotulitus, ja tulla sen jälkeen kotiin saunomaan. Tästä täytyy tehdä uusi perinne!

Omia ilotulitteita emme ostaneet ollenkaan, näkihän niitä yllin kyllin muutenkin. Tyydyimme tähtisädetikkuihin, joita saunasta käsin kävimme pihalla polttamassa.


Saunan jälkeen teimme tinaennustuksia uudelle vuodelle.

Mitähän nämä mahtavat meille luvata? Olisiko jollain ollut tinassaan suunniteltu perheenjäsen, koiravauva, ja rahaa ihan selvästi. Toki arkisempiakin asioita oli havaittavissa: neula ja soppakauha - ja löysipä keskimmäinen Jeesuksenkin.

Onnellista uutta vuotta 2014  ihan jokaiselle! Tuokoon se mukanaan rauhallista yhdessäoloa sekä onnenhetkiä, toteutuneita unelmia ja kaikkea muutakin hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!