torstai 16. tammikuuta 2014

Mitä te muut luette?


Facebookissa syntyi pitkä keskustelu ekaluokkalaisten suosikkikirjoista ja lukutottumuksista, kun iloitsin oman ekaluokkalaisen lukuinnosta. Hänen suosikkinsa on tällä hetkellä Sinttu-kirjasarja, mutta myös Risto Räppääjiä ja Elloja löytyy hyllystä.

Itsellä menee kuukausia, jopa vuosia etten lue mitään. Sitten kuitenkin, kun oikea kirja osuu käteen, jään taas koukkuun lukemiseen. Kun lukee oikein hyvää kirjaa, ei malttaisi lopettaa ja kuitenkin toisaalta samalla toivoo, ettei kirja vaan loppuisi.

Joululahjaksi sain sopivan kevyttä ja viihdyttävää luettavaa Sophia Kinsellalta, jonka Himoshoppaaja-sarjaa luin aikoinaan, kymmenisen vuotta sitten. Alkusivujen herättämien epäilysten jälkeen jäin vähitellen koukkuun.

Viime viikolla työkaveri toi minulle lainaan Pauliina Rauhalan Taivaslaulun, josta meillä oli ollut puhetta. Kirja sai kiinnostuksen heräämään jo alkumetreillä ja on niin ikään koukuttavaa luettavaa, vaikka ei ihan eri maailmasta kuin Kinsellan kirjat.


Myönnettäköön, että myös kohuttuihin Fifty shades -kirjoihin jäin koukkuun ja ahmin ne vauhdilla.

Olisi tosi mukava tietää, mitä te muut luette? Kaikki kirjavinkit itselle ja miksei myös ekaluokkalaiselle tervetulleita.

2 kommenttia:

  1. Yleensä aina pitää olla joku kirja luvun alla. Tuo taivaslaulun luin minäkin ja oli aika valaiseva. Muuten en taida kirjavinkkejä jakaa, kun luen paljon historiallisia esim. suomen sodat kiinnostaa, kuitenkin yleensä naisen kirjoittamana :) Minäkin luin sen lukuketjun fb.ssä ja meillä on tytöllä luvun alla Tiina-kirjat. Pottereihin ei ole tyttö koskenut vaikka kaverit niitä lukeekin. Ei siksi, että olisivat liian pitkiä vaan sisältö liian rajua ja sen päätöksen teki ihan tyttö itse - äidin tyttö :) en tohtinut itsekkään neiti etsiviä lukea. Se on kyllä uskomatonta, kun tuollaiset eka - tokaluokkalaiset vetäisee ihan kevyesti yhdessä illassa reippaat sata sivua, mahtoikohan sitä itse?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä yhtään muista, minkä verran luin itse minkäkin ikäisenä, mutta hevosaiheiset kirjat oli jo silloin "in". Itse luin paljon Merja Jalon ponitallikirjoja, joita vieläkin tuntuivat kirjastossa suosittelevan :D Itse olen aika laiska lukemaan mitään kamalan vakavaa, mutta hyvä juoni kyllä tempaa mukaansa ja koskettaa aiheesta riippumatta. Tiinaa voisi tosiaan esikoisele jossain välissä tarjota, kun Sintut on käyty läpi.

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!