tiistai 25. maaliskuuta 2014

Helpot ja nopeat säärystimetLähdimme tuossa viime viikolla Halpa-Hallliin metsästämään huovutusneulaa esikoiselle. Ei löytynyt, mutta tyhjin käsin ei tarvinnut kotiin palata. Näimme hyllyssä Novitan Hile-lankaa ja yhtäkkiä tuli kova säärystinten tarve ;) En ole neulonut vuosiin mitään, mutta kun oli paksu lanka ja isot puikot, niin valmista tuli nopeasti ja koukkuun (vai sanotaanko puikkoon?) jäi heti. 


Hile-langan vyötteessä suositellaan puikkokokoa 7, mutta sitä ei sattunut kaupassa olemaan, joten olin koon 8 puikot ja hyvä tuli.


Loin 32 silmukkaa, eli 8silmukkaa jokaiselle neljälle puikolle. Neuloin näin aloittelijalle helpon kaavan mukaan kaksi oikein, kaksi nurin -neulosta. Leveydestä tuli sopiva seitsemänvuotiaalla, jopa vähän kapeampikin olisi varmaan riittänyt. Pituuttahan jokainen voi säädellä itse. Meidän valitsemaan pituuteen riitti yksi kerä lankaa eli hinnaksi jäi alle 5€ - ja heti piti lähteä hakemaan toinen kerä vaaleanpunaisena - pikkusiskolle.


Isosiskon säärystimet sopivat ihanasti uuden Pomp de luxin Adventure -softshelltakin kaveriksi. Kuva takista käytössä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!