lauantai 8. maaliskuuta 2014

Minun ja pikkuprinsessan naistenpäivä - sisältää suklaakakun ohjeen ;)

Meillä olikin ihan erityinen naistenpäivä tänään - vietimme sen kotona kahdestaan kolmevuotiaan kuopuksen kanssa. Mies on puuhommissa omalla kotipaikkakunnallaan ja kaksi isompaa sisarusta mummolassa viikonlopun vietossa.


Kukkia ei tullut, mutta naisellisen mukavasta päiväohjelmasta pidimme itse huolen: vaatteiden myyntiä ja sisustustuotteiden shoppailua, leipomista, ulkoilua, kahvitteluseuraa ja kynttilänvaloa.

Aamulla saimme vieraan, joka katsasti meidän 86/92-kokoisten käytettyjen vaatteiden laatikon ja onneksi myös tyhjensi sitä kiitettävästi. Näistä myynneistä tienattujen käteisten kanssa suuntasimme pikkuneidin kanssa paikalliselle kirpputorille kaupan, apteekin, postin ja kirjaston kautta. Kirppikseltä en ole ikinä ennen tainnut tehdä niin montaa sisustuslöytöä kuin tällä kertaa ja kun vielä kirpparin vieressä olevassa sisustusliikkeessä oli kaikki 30% alennuksella, niin voitte arvata, ettei käteistä jäänyt reissun jälkeen jäljelle - ja voi olla, että pitää vielä palata samaan osoitteeseen maanantaina. Kirppislöytöjen lisäksi saimme postista matkaan pussillisen uusia Me&I-ihanuuksia. Sekä kirppari- että Me&I-ostoista lisää myöhemmin.





Ostosreissulle kuopus halusi ehdottomasti lähteä omalla pyörällä. Sää oli mitä mainion - aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja tietkin ovat jo sulat - siispä myönnyin. Kuopuksella on kovin vähän pyöräilykokemusta ja tämä oli ensimmäinen yritys tälle keväälle, joten matka sujui hitaasti (reilun kilometrin matkaan taisi mennä melkein 45 minuuttia), mutta kolmevuotias oli kuitenkin sinnikäs ja polki koko matkan molempiin suuntiin. 

Kotiintultua kokosimme kaapista löytyneet suklaat yhteen: vähän tummaa suklaata, vähän valkosuklaata ja vähän maitosuklaata - ja teimme niistä piirakan:



Kolme suklaan piirakka

175g voita
175g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3,5dl sokeria
1,25dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
100 g maitosuklaata
100g valkosuklaata

(me käytimme tosiaan jämäsuklaat joululta: Fazerin tummaa suklaata, Milkan maitosuklaata, Fazerin Suomi-konvehteja, Lidlin 70% vadelma-tummaa suklaata sekä Pandan valkosuklaata)

Sulata voi ja suklaa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon suklaavoi. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaakaojauhe. Lisää karkeaksi rouhittu maito- ja valkosuklaa.

Paista pyöreässä piirakkavuoassa 175c, n. 35min. Saa jäädä pehmeäksi keskeltä.


Naistenpäiväpiirakan nautimme mukavassa naisseurassa vaatteiden hypistelyn lomassa.

Loppuiltaan jännitystä toi sähkökatkos. Hampaat pestiin taskulampun valossa, iltapala syötiin kynttilänvalossa. Ja iltapala pitsa lämmitettiin leivinuunissa.

Tämä naistenpäivä jäänee mieleen!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!