keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Meidän perheen matkailuvinkit Kuopion seudulla

Minusta tämä meidän mummola on aivan loistava lomakohde. Ei tietenkään vähiten siksi, että täällä äiti ja iskä pääsevät helpolla, kun mummo, vaari, täti ja sedät auttavat lasten hoidossa ja ruuanlaitossa jne. Mutta vaikka näitä täyspalvelun etuuksia ei olisikaan, niin siitäkin huolimatta voisin lämpimästi suositella Kuopion seutua lapsiperheen matkailukohteena.
 
(Kuva Fontanellan nettisivuilta)
 
Lähes joka kerta tällä seudulla ollessamme käymme uimassa Fontanellassa, jossa on erinomainen lastenallas, kolme hyvin erilaista liukumäkeä, aaltoallas, hierontoja sekä mahdollisuus ihan matkauintiin.  Lisäksi löytyy höyrysaunaa ja tavallista saunaa, kuntosalia, keilausmahdollisuuksia, ja äiti nauttii myös siitä, että kylpylän puolella ilma on lämpimämpi kuin tavallisissa uimahalleissa.
 
 
Talvella hiihto- ja laskettelumahdollisuudet ovat täällä loistavat, ja luntakin on yleensä enemmän kuin Oulun seudulla. Tänä vuonna tosin ei täälläkään lumi taida latujen tekemiseen juuri riittää (ehkä Tahkolla, eikä sekään ole kaukana), mutta laskettelemaan on päästy. Kasurilan rinteet eivät ole valtavan suuret, mutta aivan erinomaiset laskettelun harjoitteluun - ja kaikenmaailman hyppyreitä löytyy myös halukkaille. Lisäpisteet siitä, että alle seitsemänvuotiaat pääsevät kypärä päässä ilmaiseksi ja mekin ollaan useaan otteeseen hyödynnetty harjoittelumahdollisuus niin, että lapset ovat yksin laskeneet taikamatolla ja sompa-hississä, jolloin kuluja ei ole tullut. Iskä on lähtenyt mukaan isompiin rinteisiin taitojen kartuttua. 
 
Näiden Siilinjärven huippukohteiden lisäksi Kuopion puolella on sadesään varalle Hoplop (nekin ovat vähän erilaisia eri  kaupungeissa, joten Kuopionkin versio kannattaa testata, vaikka olisi omalla kotipaikallaan Hoplopissa käynyt), Matkuksen kauppakeskus (lapsille leikkipaikkaa, Ikean puolella joka lastenhoitopalvelu - ja tiistaisin erikoisohjelmaa perheen pienimmille), Puijon tornin näköalat, Rauhalahden majoitusmahdollisuudet, kylpylä ja kiipeilyseinä sekä Kuopion ihana keskusta, iso tori ja torin alle ja ympärille rakennetut palvelut.
 
Kesällä ei kannata missata Kuopion viinijuhlia tunnelmallisessa satamaympäristössä, risteilyä Ukko-laivalla ja lukuisia uimarantoja.
 
Suosittelen siis lämpimästi - vaikka suositteluni on ehkä vähän puolueellinen viidentoista Kuopion seudulla asutun vuoden jäljiltä ;) 

2 kommenttia:

  1. Heh, täytynee antaa Kuopion seudulle vielä mahdollisuus.. Itsekin siellä vuoden asunut, mutta olin raskaana ja äärimmäisen pahoinvoiva melkein koko ajan ;) - MY

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!