lauantai 30. toukokuuta 2015

LOMA


Tänä päivänä on monta syytä olla iloinen, onnellinen ja ylpeä. 

Onnellinen siitä, että loma alkoi koko perheellä. Ylpeä siitä, että koululainen osaa käyttäytyä niin hyvin, että koko todistus käytösliitettä myöten oli tälläkin kertaa täynnä kiitettäviä. Iloinen oppilaiden tuomista ruusuista, jotka koristavat nyt meidän kotia. 

Olen onnellinen myös siitä, että keskimmäinen toi kotiin hienon itsearvioinnin eskarista ja lähti reippaana eilen mummon ja vaarin kanssa Lappiin viikonlopuksi. Olen ylpeä myös siitä, että omat oppilaani ovat tällä viikolla siivonneet luokkaa reippaasti, pelanneet koko porukalla jalkapalloa ja jaksoivat tänään vielä todistustusten jaossa suorittaa annetun tehtävän mukisematta. Vaikka työvuosi on ollut haastava, odotan innolla syksyä ja sitä, että saan jatkaa töitä saman, tutun porukan kanssa. Olen iloinen myös siitä, että aurinko paistaa ja kesä tuntuu alkaneen.

Olen ylipäätään onnellinen ympärillä olevista ihmisistä. Työkavereista, joiden kanssa aloittelimme jo eilen lomaa yhdessä. Oppilaista, joista on vuosien varrella tullut minulle tärkeitä. Heidän vanhemmistaan, joiden kanssa yhteistyö on sujunut hankalinakin hetkinä hyvässä yhteisymmärryksessä. Omasta perheestä, jonka kanssa saadaan viettää enemmän yhteistä aikaa nyt loman alettua.

Vuoden työ on kasaantunut viimeisellä viikolla  melkoiseksi väsymykseksi, eikä liikutuksen kyyneliltäkään ole vältytty. Toissapäivänä kyynelehdin kuopusta hoidosta hakiessa, kun hyvästelin ihanaa hoitajaa, joka vaihtaa työpaikkaa. Tänään liikutuin erään oppilaani äidin lähettämästä kiitosviestistä. Lähellä olivat kyyneleet myös, kun eskarilainen toi vuoden töistä, kuvista ja itsearvioinneista kootun kansion kotiin ja esikoinen näytti upean todistuksensa.

On niin paljon syytä olla kiitollinen.

Ja on ihanaa olla lomalla!


6 kommenttia:

 1. Monta syytä olla onnellinen :) Täälläkin on tänään ollut onnen täyttämä päivä. Ihana loma ❤️

  VastaaPoista
 2. Hei, Olisitko julkaissut kuvan blogissasi, jos lapsesi olisi saanut rivin tyydyttäviä? Tuskimpa.. Aika erikoista, että opettaja-äiti ottaa kuvan lapsensa todistuksesta ja julkaisee sen netissä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi äiti ei saisi olla ylpeä lapsestaan, opettaja tai ei? Jokaisella lapsella on omat vahvuutensa. Tuskin meidän toinen lapsi tulee saamaan täyttä riviä kiitettäviä, mutta hän on silti aivan yhtä arvokas ja tärkeä - ja yhtä hyvin voin kehua hänen hyviä puoliaan netissä tai suullisesti. Etkö ole nähnyt monien julkaisevan vaikkapa lapsen mitaleja urheilusuorituksista, hymypatsaita tms? Onko sen enempää väärin olla kiitollinen siitä, että tämä lapsi pärjää hyvin koulussa. Hyvä kysymys, mutta en näe asiassa mitään toisia loukkaavaa. Enkä ymmärrä, miten tämä omaa lastani voisi satuttaa.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!