torstai 14. toukokuuta 2015

Vanhasta sohvasta pikkuprinsessan sängyksi


Sohva/sänkyprojekti on valmis! 
(Vaikkakin se tietenkin poikii uusia projekteja. Taustalla oleva seinä on ehdottomasti valkaistava - ja sen jälkeen varmasti kaikki muutkin huoneen seinät.)

Vanha puusohva on alunperin peräisin isomummoltani. Välillä on se on ollut lähinnä säilytyksessä minun vanhemmillani, kunnes minä keksin pyytää sitä kuopuksen sängyksi. 

Sohvassa oli useampi maalikerros ruskeaa, tummanpunaista ja vaaleanpunaista. Hioin enimmät pois ja maalasin päälle kolme kerrosta Jean d'Arcin Vintage paint -sävyllä stone grey. Maalia oli helppo käsitellä ja lopputulos on ihanan mattainen ja sopivan eläväinen. Maalia näin isoon projektiin tarvittiin puolitoista purkkia. Maalauksen jälkeen viimeistelin pinnan kirkkaalla Vintage vahalla, jotta maalin kestävyys ja puhdistettavuus paranee. Vaha tummensi maalin sävyä jonkin verran. Vähän tekisi mieli laittaa joukkoon vähän valkoista Vintage-vahaa vanhannäköistä tuntumaa lisäämään. Mietin myös, mitä saisi tuolla vahalla aikaan eteisessä. Eteisen kaappien sävy ei ole yhtään minulle mieleen, ja tuo värillinen vintage-vaha voisi olla kaivattu piristys niiden ilmeeseen.

Omat Jean d'Arcin Vintage -maalit ja -vahan sain blogiyhteistyönä kokeiluun Pökkylän Punasesta tuvasta. Pökkylän Punasella tuvalla Luohualla vietetään huomenna ja lauantaina (15.-16.5.) naisten päiviä. Luvassa on suolaista ja makeaa tarjottavaa, kaikki tuotteet vähintään 20% alennuksessa (myös uutuudet, esim. Greengatea, Svaneforsia...) ja paikalla myös kangaskauppa Signorinan edustaja. Halutessaan voi vaikka ommella Signorinan tuomista Tildan kankaista kauniin enkelin 25€:n hintaan. (Tällä minun puusohvallani olevat tyynyt on ommeltu juurikin Tildan kankaista.)
Puoti on avoinna huomenna aina klo 21 asti ja lauantaina klo 11-15. Tarkempia tietoja löydät Punasen tuvan Facebook-sivuilta (klik).

 

12 kommenttia:

 1. Miten upea siitä tulikaan, täydellinen! :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis sänky :) nuo maalit ja niiden sävyt on ihan huippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noilla on tosiaan ihana maalata. Ja nuo vahat kiinnostaa mua kans kovasti. Sain sen Vintage paint -kirjan ja se on pullollaan inspiroivia ideoita.

   Poista
 3. Oih ja voih, niin kaunis vanha puusohva muuntautunut pienen tytön sängyksi. Tykkään <3 Ja nuo JDL:n maalit ovat kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo on aivan upeita maaleja. Koko ajan miettii, mitä seuraavaksi voisi sutia ;)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!