keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Heureka! Ja vähän Lintsiäkin.On se vaan näppärää tämä Suomen matkailu - tai ainakin nyt Oulu-Helsinki -välin, kun lentokoneet kulkee tiheään ja erittäin kohtuulliseen hintaan. Keväällä tarjouksesta ostin lennot Helsinkiin yhden yön reissulle minulle ja pojalle. Niinpä tänä aamuna lähdettiin omasta pihasta Liminasta klo 7 ja noin klo 10 oltiin jo Vantaalla Heurekassa rannekkeet kourassa. Oman lisänsä tähään kätevään kulkuun antaa vihdoinkin lentokentälle asti saatu junayhteys.

Koska tämä oli pojan lomareissu siinä missä isompi tyttö pääse Californiaan ja pienempi Ouluun, niin poika sai myös valita päivän ohjelman. Tarjosin Serenaa, Lintsiä, Heurekaa ja Suomenlinnaa. Heureka voitti.


Niinpä meidän Messi pääsi testaamaan talviurheilulajit taitoluistelusta ja curlingista lumilautailuun, pujotteluun ja mäkihyppyyn asti. Turvallista liikennekäyttäytymistä harjoiteltiin simulaattoreilla, oman kolikot painettiin ja painojammekin verrattiin eläinten painoihin. Mietittiin, millaisissa asioissa piilee mitenkin suuri riski, ja kannattaako se riskin ottaminen. Nähtiin myös rottien pelaavan koripalloa ja tutustuttiin sähköön, lämmön ominaisuuksiin, painovoimaan jne.

Heureka on tehty tosi mielenkiintoiseksi. Lähes joka pisteellä on jotain toiminnallista, joka saa lapsen mielenkiinnon heräämään. Lisäplussaa tulee aktiivisesta henkilökunnasta, joka aina jostain putkahti esiin, opasti ja selitti ilmiöitä ystävällisesti, innostuneesti ja kärsivällisesti. Poika oppi päivän aikana mm. tutkimaan aineiden ominaisuuksia ja havainnoimaan maapallon liikkeitä.Meillä vierähti Heurekassa melkein viisi tuntia, vaikka ei edes käyty katsomassa elokuvia planetaariossa. Oltiin jo ulko-ovella, kun huomattiin, että oli unohdettu ulkoalue ja sekin piti vielä käydä testaamassa.


Aivan loistava kohde kouluikäiselle pojalle!


Heurekassakin olisi ollut enemmän kuin riittävästi yhdelle päivälle, mutta lähdettiin kuitenkin vielä illaksi ajelemaan Lintsin ilmaiset laitteet läpi. On kyllä ihan mahtavaa, että sellainenkin mahdollisuus on! Ostin pojalle lisäksi lippupaketin, jolla sai 19 euron hintaa käydä kahdessa maksullisessa laitteessa ja pelata kaksi peliä. Poika valitsi Hiphopin, joka on edelleen myös oma suosikkini, sekä Vekkulan ja peliliput hän käytti narunvetoon. Vekkula nauratti vielä jälkikäteenkin, varsinkin kun sai sinne kummitädin seuraksi, ja narunvedosta voitettu Star trek -pehmo pääsi unikaveriksi. 

Näiden lisäksi kierrettiin ilmaiset kymmenkunta laitetta. Ei tullut kalliiksi ja mukavaa oli koko porukalla. Taisi kuitenkin olla viimeinen vuosi, kun päästään näin helpolla.Kun kaiken tämän ja iltapalan oston jälkeen päästiin hotellille ja käväistiin uima-altaassa ja saunassa, ei unta tarvinnut odotella. Poika piti silmiä väkisin auki iltasadun ajan ja nukahti sekunneissa sen päätyttyä.

Aamulla yritetään ottaa ihan rennosti kiireettä ja viettää päivä kaupungilla ennen paluulentoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!