tiistai 5. heinäkuuta 2016

San Fransisco bay osa 1: Muir woods, Sausalito ja Golden Gate


Siitä taitaa olla nyt kaksi ja puoli viikkoa, kun kotiuduttiin Kalifornian reissulta. Tänään tyttö katsasti viimeisiä tuliaisia kavereilla ja ihmetteli, että miten siitä on niin vähän. Loma oli jotenkin niin toista maailmaa, että tuntuu kuin siitä olisi pidempi aika. Tai että se olisi ollut kokonaan joku toinen todellisuus.

Aikaisemmin jaoin jo tunnelmia Disneylandista ja Los Angelesista. Matkan pääpaino oli kuitenkin San Fransiscon alueella, jossa ystäväni perheineen asuu. Losin ja erityisesti siellä sattuneen ikävän kohtaamisen jälkeen oli suorastaan rentouttavaa päästä ystävän kotiin ja paikallisten matkaoppaiden huomiin. Ystäväni perheellä oli taloyhtiön uima-allas ja lämmin poreallas käytössä, joten voitte arvata, että tyttö viihtyi.

Ystävän perheen kanssa vietimme päivän San Fransiscon ympäristössä autolla. "Oppaamme" veivät meidät aamulla Muir Woodsin kansallispuistoon punapuita katsomaan. Metsässä oli aivan taianomainen tunnelma, jonka viimeistelivät siellä juoksentelevat pikkuoravat ja valkohäntäpeurat. Kohde oli ihanan rauhallinen ja mukavaa vaihtelua kaupunkiloman ohessa.
Muir Woodista ajoimme Sausalitoon lounaalle. Sausaliton rantakaupungissa oli upea tunnelma ja sääkin helli meitä. Söimme pitsaa kadunvarressa ja katselimme samalla upeita maisemia San Fransiscon ja Alcatrazin suuntaan.


  
Sausalitosta ajoimme Golden Gaten yli San Fransiscon puolelle ja kävimme kävelemässä (ja poseeraamassa) kuuluisalla sillalla. Parasta oli, kun aivan yllättäen bongasimme sillalta valaita. Näimme, kun ne suihkuttivat vettä ja heiluttivat pyrstöä veden päällä.

Golden Gatella ja San Fransiscossa ylipäätään tuulee aina, mutta päivä oli niin lämmin, että tarkenimme sillallakin lyhythihaisissa ja shortseissa.

Päivä oli yksi loman onnistuimmista, toki osittain siksi, että se oli niin rento meille, kun ystäväni perhe oli sen meille valmiiksi suunnitellut ja kuskasi meitä. Ei tarvinnut huolehtia aikatauluista eikä kulkujärjestelyistä. Jos noissa maisemissa on ilman paikallisoppaita, kannattaa harkita auton vuokraamista ihan vakavasti. San Fransiscossa kaupungin sisällä pääsee kyllä kohtuullisen hyvin liikkumaan julkisilla, mutta ydinkaupungin ulkopuolellakin on paljon nähtävää. Sausalito on ehdottomasti käymisen arvoinen, monet tuntuivat ajavan sinne vuokrapyörillä.

Me tykkäsimme San Fransiscosta ehdottomasti paljon enemmän kuin Losista. 
Postailen vielä lisää aiheesta lähipäivinä.


P.S. Losista San Fransiscoon matkustimme Megabussilla. Olimme tosi tyytyväisiä valintaan. Varasimme yläkerran eturivistä paikat, joten saimme tutkia maisemia ja tilaakin oli mukavasti.

P.P.S. Oli mukava huomata, että viime kesäinen Kolin lomapostaus oli noussut viikon reilusti luetuimmaksi tekstiksi. En tiedä, kuka tai mikä taho on jakanut postaukseni, kun se on yhtäkkiä pompannut yllättävään suosioon, mutta tosi mukava oli huomata, että lomajutuillakin on lukijakuntaa. Niitä on luvassa jatkossakin, varsinkin kesäloman aikana.

4 kommenttia:

 1. On upeita nuo puut ja ihan jättiläisen kokoisia.Kolilla on joskus tullut käytyä,mieleen jäi että maisemat siellä oli jylhiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli hienoa käydä tuolla kansallispuistossa 😊 Kolille kannattaa tehdä uusi visiitti ja varata sieltä yö Sokos hotellista ja käydä kylpylässä myös. Oli ihan huikeaa!

   Poista
 2. Wautsi mitä puita.
  Ihania kuvia muutenkin. San Francisco on sellainen paikka, että siellä haluaisin ajella ratikalla koko päivän :)
  Ihanaa tiistai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ratikkakuvat on vasta tulossa 😃 Ratikkaan tosin piti jonottaa aika pitkään, en olis koko päivä jaksanut sitä odottelua.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!