torstai 7. heinäkuuta 2016

Vintage-maalit ja keinutuolin uusi elämä 


"Äiti, se keinutuolihan oli jo valkoinen!", kuului lasten suusta kun touhusin uusimman projektini parissa. Vanhemmiltani esikoisen syntymän aikoihin meille tuodun keinutuolin valkoinen maalipinta oli halkeillut, joten sain hyvän syyn käsitellä tuolin uusiksi. Ensin ajattelin vain hioa maalin alta puuta esille ja jättää tuolin kuluneen näköiseksi. Alta paljastui kuitenkin niin vaalea puuta, koivua ilmeisesti, ettei idea oikein toiminut. Siispä suuntasin Pökkylän punasen tuvan alennusmyynteihin hakemaan Vintage-maaleja projektia varten.

 Hetken jos toisenkin pyörittelin sävykartaa ja maalipurkkeja. Mietin, mikä valkoisen sävy olisi oikea ja mitä maalaisin valkoisen alle. Halusin pitää kiinni kulutetun näköisesti pinnasta, joten jotain tummaa oli saatava esille hiottavaksi.

Päädyin ostamaan pikkupurkin mustaa ja isomman Natural white -sävyä. Mustaan sekoitin valkeaa, että alla olevan pinnan sävy olisi ihan niin jyrkkä. Mustasta vaalennetulla harmaalla maalasin tuolin kertaalleen ja sen jälkeen sudin päälle kaksi kerrosta valkoista. Lopuksi hioin hienojakoisella hiekkapaperilla sieltä täältä, että sain harmaata esiin.

Lopputulos on juuri sitä mitä halusin! 

Vintage-maalien mattapinnalla on ihmeellinen kyky saada puusta pehmämmän näköistä. Minun silmääni tuoli on ihan uusi, vaikka lapset hieman ihmettelevätkin näitä minun oivalluksiani :D

10 kommenttia:

 1. oh so ein SCHAUKELSTUHL hatte meine OMA auch immer,,,,
  sehr gut gelungen,,, in der FARBE weiss,,,,,

  wünsche noch einen schönen ABEND
  bis bald die BIRGIT aus TIROL

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke schön Birgit! Ich verstehe deutsch, aber es ist schwierig zu schreiben. Ich bin fröhlich, dass su hast meinen blog gefunden.

   Poista
 2. Siitä tuli kyllä aivan ihana. Tykkään juuri tuosta kuluneesta lookista. Vintage maaleista olen kuullut pelkkää hyvää myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Nuo maalit on ihania käyttää ja lopputulos todella viehättävä. Suosittelen!

   Poista
 3. Kerrassaan upea kiikku ja aivan "uuden" näköinen! Itselläni myös olisi muutama kohde odottamassa vintage-maalia ja pientä uudistusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uudistaminen on niin mukavaa, kun vaan löytää sopivan raon sille :)

   Poista
 4. Eli Pökkylästä saa nuita Vintage maaleja, tiedätkö onko muita jälleenmyyjiä Oulun seudulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pökkylässä niitä tosiaan on. Vaalassa näytti myös olevan Pänikässä ja piirongissa, mutta ainakin meiltä sinne on vielä pidempi matka. Muita jälleenmyyjiä en tiedä lähiseuduilla.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!