lauantai 23. heinäkuuta 2016

Prinsessakakku ja mansikkavalkosuklaatäytteen ohje


Työkaveri pyysi tyttärensä seitsemänvuotisjuhliin prinsessakakkua. Olen tehnyt näitä barbinhelmakakkuja kolme kertaa aiemmin omille tyttärille ja oli mukava, että tuo näppärä nukketikku sai jälleen käyttöä. Tällaisen kakun voi toki tehdä ihan oikeasta barbistakin, mutta huomattavasti helpompaa se on tällaisen tarkoitukseen suunnitellun nuken avulla, jolla on jalkojen paikalla tikku, joka upotetaan mekkoon. Viime joulun alla tein tyttärelle Elsa-barbista kakun ja vaikka sekin lopulta onnistui jollain lailla (kuvia täällä), oli tekoprosessi huomattavasti stressaavampi.

Tällaisen tikun kanssa riittää, että kokoaa helman kakkupohjasta ja liivatetta sisältävästä täytteestä (ohje alla) kelmulla vuorattuun kulhoon ja jättää yöksi liivatteen kovettumaan. Sen jälkeen helma on valmis kumottavaksi kulhosta, kelmu irtoaa päältä helposti ja päälle voi laittaa eristävän sokerikreemin (hyvä ohje esim. Kinuskikissan sivuilla) sekä sokerimassan. Kun sokerimassahelma on paikallaan, tikku pistetään helmaan. Jos käyttää oikeaa barbia, jolla on jalat, on se upottaminen kakkuun ja reiän tekeminen sokerimassaan sekä sauman ympäristön siistiminen haastavampaa.


Helman koristelun lisäksi sokerimassasta on tehtävä mekon yläosa barbin päälle ja itse teen sen aina ennen tikun upottamista kakkuun. Haastavin osuun onkin siistiä tuo topin ja helman reuna. Joskus olen laittanut siihen kakunkoristehelmiä, tällä kertaa päädyin kuopuksen ehdotuksesta tekemään vyön ja rusetin. Mekon helman koristelin hyvin yksinkertaisesti kukanmuotoisilla strösseleillä, joita kaapista sattui löytymään.


   
Lopuksi laitoin helman viereen pari isompaa kukkaa.Täytin kakun tällä kertaa pelkällä mansikkatäytteellä, mutta useimmiten teen mansikasta tai vadelmasta ja valkosuklaasta yhdistetyn täytteen. Valkosuklaa antaa makeutta, mutta myös auttaa pitämään kakun kiinteämpänä. Pelkkä marjatäyte on mielestäni haastavampi käyttää, koska se on löysempää, eikä kiinteydy samalla tavoin kuin suklaa. Mansikkavalkosuklaatäytteen ohjetta on kyselty monet kerrat ja olen mielestäni sen joskus postannutkin, mutta toisto ei lienee haittaa tällaisissa asioissa, koska ohje näyttää menneen monilta ohi. Tänne blogiin postaukset häviävät niin helposti, kun en ole tehnyt aiheen mukaisia välisivuja. Pitäisi varmaan opetella. Mutta lupaamaani asiaan:


Mansikkavalkosuklaatäyte täytekakkuun

4dl kuohukermaa tai kevytvispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
n. 200g marjoja soseutettuna
125g valkosuklaata
2 rkl sokeria
2tl liivatejauhetta 
2rkl vettä

Sekoita liivatejauhe kylmään veteen ja jätä turpoamaan.

Vatkaa kermaa. Lisää vatkattuun kermaan tuorejuusto, soseutetut marjat, sokeri ja sulatettu valkosuklaa. Sekoita keskenään huolella.

Lämmitä veteen sekoitettua liivatetta mikrossa 30 sekuntia, anna hieman jäähtyä ja sekoita täytteeseen koko ajan vatkaten.

Kakku on valmis täytettäväksi. Jätä yöksi tekeytymään ennen koristelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!