torstai 23. lokakuuta 2014

Decoupage-askarteluja
Aamun postauksessa tarkkasilmäiset saattoivat bongata Slöjd-Detaljerilta saamani kynttilöille tarjoitetun decoupagelakan (klik). Tätä käytetään ihan tavallisen servettilakan tapaan eli levitetään kynttilän pinnalle, laitetaan servetin päällyskerros (valkoinen taustapaperi irroitetaan ensin) päälle ja painellaan sileäksi. Erona on se, että tämän luvataan olevan täysin paloturvallinen kynttiläkäyttöön.

Ajattelin, että tällä tehdään joulukynttilöitä jostain antiikkikuvioisesta servetistä tai ohuesta paperista. Sellaista ei tähän hätään ollut kaapeissa, joten aloitin testailun vaaleapunaisilla ja harmailla serveteillä ja nämä kynttilät pääsevät  kuopuksen synttärikattausta koristamaan joulukuun alussa. Servettikynttilät viimeistelin napeilla ja nauhoilla.Kynttilöistä innostuneena jatkoin servettitaiteilua Slöjd-Detaljerilta niin ikään tulleille tulitikkurasioille (klik). Nämä eivät suinkaan ole oikeita tikkurasioita, vaan samanmuotoisia ja -kokoisia rasioita ilman tikkuja ja raapaisupintaa. Jonain jouluna siskoni teki näistä joulukortteja. Koristeli ne jouluisiksi ja laittoi konvehdit sisään. Ystäväperheeltä olemme saaneet ihan oikean tulitikkurasian, joka oli koristeltu lasten kuvalla. 

Itse ajattelin käyttää nämä vaaleanpunaharmaan samoilla  kuopuksen synttäreillä kuin kynttilätkin. Piilotan näihin pinnit ja/tai karkit ja laitan ongintapalkinnoiksi perinteisten muovipussien sijaan.

Jouluksi ajattelimme tehdä näistä pikkuyllätyksiä lasten kavereille. Askartelemme sisälle napeista klemmareita, pinnejä tms. tai laitamme karkit sisään, mutta teen niistä jouluisista sitten myöhemmin vielä oman postauksensa!

Pari jouluistakin kynttilää tuli siinä sivussa kaapista löytyneistä jouluserveteistä. Etualalla oleva oli ainakin 96-vuotiaan isomummin mieleen. Vastaavia voisi tehdä lasten opettajille ja hoitajille ja miksei naapureillekin jouluksi!


P.S. Huomaatteko valokuvissa eron? Lainasin isäni järkkäriä, jossa on 50mm -objektiivi. Yksi kuvista on omalla kamerallani otettu. Taidan toivoa tuollaisen 50-millisen joululahjaksi ;)


5 kommenttia:

 1. Kivoja askarteluita olet tehnyt. Olisi kiva nähdä miten käyttäytyy poltettaessa kun kynttilä pienenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäkin vähän jänskättää, miten käy. Pitääpä laittaa kuvia sit, kun on poltettu ekoja!

   Poista
 2. Mää sain 50mm.n äitienpäivälahjaksi, mutta nyt vois toivoa salamaa tai kuvauskurssia :) Kaapissa odottas iso läjä niitä viimeisiä kauniita servettejä lakkailua varten - vaan saavat varmaan vielä odotella mamman inspistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvauskurssi olisi todella tarpeen! Salama on, mutta siinä on joku vika. Ellei Seppo käyttäjässä ;)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!