torstai 30. lokakuuta 2014

Viime hetken vinkit Halloween-juhliin


Juhlitaanko teillä Halloweenia?

Me kaiverrettiin toista vuotta peräkkäin lasten kanssa kurpitsalyhty ja askarreltiin Brunbergin suukoista kummituksia. Serkut tulevat lauantai-iltana paljua testaamaan ja siihen yhteyteen ajattelin lapsille keksiä pientä ohjelmaa, ja omalle luokalle olen luvannut jo perinteeksi muodostuneen  "Ducking for apples" -kilpailun järjestää.

Jos mietitte ohjelmaa viikonlopun Halloween juhliin, niin seuraavia voin lämpimästi suositella:

1. Ducking for apples

Peliä pelataan Briteissä Halloweenina ja tästä tämä perinne meidänkin luokassa lähti pari vuotta sitten. Omenat laitetaan kellumaan veteen ja kilpaillaan siitä, kuka saa oman omenansa nopeimmin syötyä kelluvasta vedestä ilman käsiä. Itse olen luokassa toteuttanut tämän käytännössä niin, että jokaisella kilpailijalla on oma leivontakulho, jossa on vettä ja omena vedessä kellumassa. Ainakin minun oppilaani jo odottavat tätä perinnettä!

2. Helmien etsiminen matojen joukosta

Keitetään spagettia ja piilotetaan sen joukkoon esimerkiksi puuhelmiä. Spagettiastia piilotetaan esimerkiksi jätesäkin sisään ja säkkiin tehdään semmoinen käden mentävä reikä, ettei sinne näe sisälle. Sen jälkeen kerrotaan lapsille, että astiassa on matoja, joiden joukosta pitää poimia helmi. Ihanan ällöttävä tunne laittaa kätensä spagettimatojen joukkoon!

3. Heijastinaarteenetsintä

Amalia kirjoittelin blogissaan (klik) aarteenetsinnästä, joka toteutetaan pimeässä  heijastinten avulla. Aarteeseen kiinnitetään heijastin/heijastimia ja lapset etsivät niitä taskulamppujen avulla. Ajattelin, että voisin Halloween-iltana piilotella juhlajuomat ja -herkut lapsille ulos ja saisivat ne heijastimilla ja taskulampuilla etsiä.


Tarjolla laitan näitä kummituksiksi askarreltuja Brungergin suukkoja ja jos jaksan, niin teen kulhoon täytekakun, jonka kumoan lautaselle ja kuorrutan valkoisella sokerikuorrutteella vähän samannäköiseksi kummitukseksi kuin nämä.

Lisäksi poksauttelen lapsille poppareita Tigerista ostettuihin mustavalkoisiin pahvisiin poppariastioihin, joihin askartelen valkoiset kummituksen kylkeen. Ja kun vielä palju lämmitetään, niin eiköhän siinä ole mukavaa iltaa kerrakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!