maanantai 6. lokakuuta 2014

Vaatehuoltoa tokaluokkalaisen tyyliin + arvonnan voittajat etsinnässä


Tokaluokkalainen pääsi lauantai-iltana serkun ja tädin kanssa kauppakeskuksen Naisten iltaan. Mukaan hän otti parikymppiä synttärilahjarahoja ja sovittiin, että voi ostaa niillä itselleen, mitä haluaa. Neiti oli päätynyt samaan ratkaisuun kuin kesällä Tukholman reissussa: Hän osti itselleen vaatteita. Matkaan olit tarttunut eläikuvioiset leggarit ja kaksi toppia Seppälästä ja loppuraha oli laitettu irtokarkkeihin ja Hubbabubbaan. Mukavaa oli ollut!

Meidän tokaluokkalainen huolehtii pukeutumisestaan aamuisin itse, samoin vaatteiden valinnasta. Tyttö on osoittanut, että osaa valita vaatteet hyvällä maulla ja säähän sopivasti. Miten meille onkaan noin fiksu neiti siunaantunut? ;)

Neiti on järjestänyt myös vaatehuoneensa itse ja käyttänyt siinä luovaa tapaa. Sen sijaan, että hänellä olisi yksi kori housuille, yksi paidoille ja niin edespäin, hän onkin lajitellut vaatteet värin mukaan. Hänellä on yksi kori punasävyisille, yksi sinisävyisille, yksi mustille ja yksi valkoisille. Muita värejä on sen verran vähän, että ne on laitettu yhteen yhteiseen koriin. Alusvaatteet ja sukat ovat omassaan. Systeemi näyttää toimivan. Joka aamu hän kaivaa yhdesta korista yhteensopivan ala- ja yläosan.

Miten teillä hoidetaan koululaisten pukeutuminen ja vaatteiden säilytys? Vastaavatko he siitä itse vai valitsetteko te vaatteet lapsille?


Lopuksi vielä niihin arvontoihin. Kärkkäisen tähtilaatikot ja -lehtitelineen voitti Eveliina Särkelä, mutta en ole kuullut hänestä mitään. Eveliina, laitathan yhteystietosi osoitteeseen hannamasi@gmail.com tämän viikon aikana, 12.10. mennessä. Muussa tapauksessa arvon viikon päästä  uuden voittajan.

Eilen päättyneen Piviksen arvonnan onnellisiksi voittajiksi random.org arpoi seuraavat:

Nostalgia-peltipurkin voitti arpa nro 12 Sikurina kommentilla

Valkoinen senkki on myös minusta aivan ihana! (Toivottavasti viesti ei tullut useampaan kertaan, netti hieman pätkäisi...)
s.kansakoski(at)luukku.com

ja kyltti lähtee arvalle nro 13 eli anonyymille kommentilla

Löytyi, nuo nostalgiarasiat ovat aivan ihania =). Mukaan kivaan arvontaan!
ninuska76@luukku.com

6 kommenttia:

 1. Meidän esikoinen ei ois varmaan ostanut mitään - huoh :( Molemmilta mummoilta sai farkkurahat synttäriksi ja ei ole tod mitään farkkuja ostettu vaan kaikki on visusti säästössä (Äitin tyttö, mutta äiti on iän myötä vähän höllännyt). Meillä keskustellaan yhdessä mitä laitetaan päälle. Toki välillä päättävät itse ja hyvin on onnistunut, mutta haluan viimeiseen asti pitää yllä helppoa vaikutusmahdollisuutta vaatteisiin. Olen tutuilla nähnyt, että jos on ihat vapaat kädet ei tarvittaessakaan (juhlat ja kurja sää) pysty enää vaikuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kyllä selvitty ainakin vielä hyvässä yhteisymmärryksessä neuvottelemalla myös juhlatilanteista. On sen verran kiltti tyttö tuo meidän esikoinen, että ei kovin vastusta silloinkaan, jos äiti haluaa puuttua asiaan. Kouluvaatteet on kyllä hienosti osannut itse valita. Miettii aina, että onko liikuntaa, ja säästä toki puhutaan yhdessä ja pakkasista muistutellaan, että huomaa ottaa tarpeeksi lämmintä.

   Poista
  2. Meillä on niin asuu niin vahvojen periaatteiden pikku nainen, että pakko pitää yllä vaikutus mahdollisuuksia. Toinenhan menis kouluun vaikka saunatakissa jos äiti sen käskis laittaa (vaikka se hienostelija tytöistä onkin). Ei auttanut mikään, kun ope oli sanonu, että ulkoilupäivänä lenkkari jalkaan - koitin hakea apua wilmasta, mutta sielläkin luki, että säänmukainen vaatetus ja lenkkarit. No otti se ne vedenpitävät kengät reppuun, mutta open sana on laki - ei auta äidin perustelut. Kotiin tuli sitten tyttö läpimärissä kengissä ja varpaat jäässä - en tiedä auttasko jos äiti ois opettaja ;)

   Poista
 2. Kiitoksia! Laitoin e-mailia. :)
  Eveliina

  VastaaPoista
 3. Moikka!
  Olipa ihana lukea pitkästä aikaa blogiasi - tuli ihan ikävä sinua ja teitä kaikkia! Ihana nähdä, miten lapset ovat ottaneet Tuulin omakseen ja rohkaistuneet! Myös virkkaamasi olohuoneen matto on aivan huikea! Olisipa ihana nähdä vielä tässä syksyn aikana! :)

  VastaaPoista
 4. Heippa! Nyt on ilo ilimottaa, että voitit suklaata arvonnassani!! :) Laitatko yhteystietojasi s.postiini!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!