maanantai 20. heinäkuuta 2015

Hääpäivä Haikon kartanossa


  

Vanhasta Porvoosta (eilinen postaus) jatkettiin miehen kanssa Haikon kartanoon. Kymmenenvuotishääpäiväksi haluttiin jotakin tavallisesta poikkeavaa ja Haikon kartanon ylelliset puitteet tarjosivat tähän oivan mahdollisuuden. 

Huone oli sisustettu kuin keisareilla konsanaan ja meidän Imperial-tason huoneesta aukeni oma, iso parveke. Parvekkeelta oli näkymät niin merelle kuin kauniille Haikon puistoalueellekin. Siinä kelpasi korkata juhlaillan kuohuva huoneessa odottamassa olleiden mansikoiden ja suklaiden kaveriksi.

Illallinen nautittiin Haikon juhlasalissa, jossa pöytiä koristivat punaiset ruusut, hopeiset aluslautaset ja juhlava, rauhallinen tunnelma. Illallisen päälle käytiin vielä pulahtamassa kylpylän poreissa ja lämminvesialtaassa. 

Aamulla sateli vettä, mutta ennen lähtöä kävimme kävelessä rannassa. Näkymä kartanolle päin on sieltä upea ja auringon paistaessa oli jaksanut istuskella puiston penkeillä maisemaa ja puitteita ihaillen vaikka kuinka pitkään. 

Haikossa oli mielenkiintoista lukea paikan historiasta, siellä vierailleista Romanoveista ja Edelfeltistä jne. Kävellessä alueella pystyi kuvittelemaan, kuinka keisarit ja taidemaalarit ovat samoja polkuja tallanneet. Paikka oli rauhoittava ja sopi ihanasti romanttiselle lomalle kahdestaan.Huone saatu alennettuun hinta bloginäkyvyyttä vastaan.

2 kommenttia:

  1. Kyllä on hulppean näköinen paikka. Juuri sopivan ylellinen romanttista päivää viettäville ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hulppea oli tosiaan. Mietittiin siinä, että mahtaako muut yöpyvät olla tottuneita tuollaiseen ylellisyyteen - meille se oli poikkeuksellista :)

      Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!