torstai 23. heinäkuuta 2015

Rakkautta Kolilla


Kun sun vierellein saan,
tanssiin niin hellään,
arkaan ja haaveilevaan.

Kun sun syliini saan,
kuun, tähdet taivaan
vihdoinkin voin saavuttaa.

Sen tiedän, kun viereesi jään,
yhdessä kestämme myrskyisen sään.
Vierelläin oot sä vain, sulle rakkautein annan.
Taival yhteinen, siitä vastuuni kannan.
Tää tunne meille jää.

Nyt en ymmärtää voi
onnea suurta,
kun luoja sut rinnallein toi.

Kun vie arkeenkin tie,
kanssain jos kuljet,
matkamme helpompi lie.

Sen tiedän, kun viereesi jään, 
yhdessä kestämme myrskyisen sään. 
Vierelläin oot sä vain, sulle rakkautein annan. 
Taival yhteinen, siitä vastuuni kannan. 
Tää tunne meille jää.

(Arja Koriseva: Tää tunne meille jää)Yllä olevat kymmenen vuoden takaisen häävalsimme sanat soivat päässäni, kun kävelimme Kolin kallioilla häämatkareissun viimeisenä iltana. Vaikka itse olin valinnut Etelä-Suomen kohteet ja Kolille ajoimme miehen toiveesta, niin näin jälkikäteen valitsisin Kolin, jos vain yksi yö olisi aikaa.
En tiedä, tekivätkö kauniit maisemat vai huippurentouttava aikuisille suunnattu kylpylä ihmeitä - vai molemmat yhdessä - mutta tuon vuorokauden aikana tuntui kuin olisin taas ollut vastarakastunut. Edelleen, neljä päivää kotiinpaluun jälkeen, minulla on rentoutuneempi olo kuin pitkään, pitkään aikaan.

Kymmeneen avioliittovuoteen on mahtunut monenlaista ja on varmasti moniakin päiviä ja kausia, jotka vaihtaisin mieluusti pois. Erilaiset haaveet, mielenkiinnonkohteet, unelmat sekä taustat aiheuttavat välillä isojakin törmäyskursseja eikä vaikeuksilta ole vältytty, mutta yhteisen loman ja varsinkin tämän loppuhuipennuksen jälkeen luotan taas entistä vahvemmin siihen, ettei tätä venettä mikään kaada. Yhdessä kestetään kaikki, mitä vastaan tulee.

Samalla kaikki kiire ja stressi unohtui. Loman jälkeen olen onnistunut vain nauttimaan kesästä ja kotona olosta. Olen istunut pihalla auringossa lukemassa lehteä ja rakentanut legoja tuntikausia. Normaalisti olisin hätäillyt tuhlatusta ajasta, siitä miten olisin voinut sen tehokkaammin käyttää. Nyt en jaksa murehtia mielessä olevista projekteista. Ne toteutetaan sitten kun toteutetaan, jos toteutetaan.

Ja kaikesta tästä kiitän uskomattoman ihanaa vuorokautta Kolin maisemissa. Se oli täydellinen paketti!


Yövyimme Break Sokos hotel Kolilla, joka sijaitsi Ukkokolin huipulla. Hotelliin noustiin parkkipaikalta hissillä. Jo tässä vaiheessa tuli sellainen olo, että olisi tullut kauemmaskin kotoa. Mieletön fiilis vaan vahvistui, kun pääsimme omaan hotellihuoneeseemme ja sen ikkunoista avautui yllä oleva maisema.

Nälkäisinä suuntasimme tavarat huoneeseen heitettyämme alakertaan Grill itiin syömään samoja upeita maisemia ikkunasta katsellen. Normaalin Grill it -menun lisäksi tarjolla oli paikallisia herkkuja. Mies tilasin alkupalaksi savumuikkukeittoa ja pöytään tuotiin leipiä, joista toinen oli paikallista "karjanlanpiirakan kuorta", kuten tarjoilija sen meille esitteli. Aitoja, käsintehtyjä karjalanpiirakoita oli aamiaisella tarjolla ja voin sanoa, että voittivat yleensä hotelleista löytyvät pakastecoctailpiirakat mennen tullen.Illallisen jälkeen vaihdettiin lenkkarit jalkaan ja lähdettiin tutustumaan alueeseen. Paikka sopii hyvin luontoelämykseksi myös tällaiselle vähän vähemmän erähenkiselle ihmiselle, sillä parhaat näköalat avautuivat jo muutamien portaiden päässä hotellin ovelta. Meillä kävi kaiken lisäksi niin hyvä tuuri, että vaikka kello oli jo yli seitsemän, kun lähdimme liikkeelle, oli lämpömittari parissakymmenessä eikä ihme kyllä edes sääskiä ollut riesaksi asti.


Vuorokauden Kolilla kruunasi aamuinen kylpyläkäynti. Kun suuntasimme sinne heti avaamishetkellä, saimme nauttia kylpylästä ensimmäisen puolisen tuntia ihan kahdestaan ja senkin jälkeen oli rauhallinen tunnelma. 


Koli Relax Spa on todella omaa luokkaansa ja tehty ihan eri konseptilla kuin peruskylpylät. Vastaanotosta saimme kylpylään mukaan tuotepaketin, jossa oli viisi erilaista hoitoa ja ohjeet niiden tekemiseen. Kylpylän puolella oli numeroitu saunat, suihkut ja jalkakylpyaltaat, joissa näitä oli tarkoitus käyttää. Minun mielestäni tämä voitti jopa ulkopuolisen tekemät kalliit hemmotteluhoidot, koska pystyimme nauttimaan näistä yhdessä miehen kanssa omaan tahtiin. Naisten ja miesten pukuhuoneissa oli vain suihkut, saunoissa käytiin ja hoitoja tehtiin yhteisissä tiloissa.

Kylpylävisiitin entistäkin ylellisemmäksi teki se, että kun  meitä oli kaksi, toisen hoitotuotepaketin pystyi vaihtamaan pullolliseen kuohuvaa. Eipä ole ennen näin hyvä tarjoilu sisältynyt kylpylälipun hintaan! Vastaanotosta siis nappasimme matkaan kiulullisen kuohuvaa laseineen.

Kylpylän puolella on mahdollista seurata erilaisia saunapolkuja riippuen omista tavoitteista ja toiveista käynnin suhteen. Me sukkuloimme altaissa ja saunoissa sekalaisessa järjestyksessä, mutta rentoutushuone kannattaa ehdottomasti jättää loppuun. Siellä oli kaksi lämmitettyä lepotuolia, jotka oli suunnattu suoraan ikkunaa ja kauniita maisemia kohden. Siihen olisi tehnyt mieli jäädä loppupäiväksi lepäämään. Vajaa vuorokausi Kolilla oli niin täydellinen kokonaisuus, etten jättäisi siitä mitään pois. Jos noihin maisemiin suunnittelee matkaa, kannattaa ehdottomasti ottaa huone Sokos hotellista ja käydä myös kylpylässä. Ulkoilu, urheilu, hyvä ruoka ja rentouttava kylpylä tekivät minuun niin suuren vaikutuksen, että piti lähtiessä ostaa äidille syntymäpäivälahjaksi lahjakortti vastaavaa lomaa viettämään. 

Tämän elämyksen soisin ihan kaikille teille. Suosittelen kuitenkin jättämään ne lapset tältä reissulta kotiin.
Tämä oli parisuhdelomaa parhaimmillaan!Majoitus ja kylpyläliput saatu blogiyhteistyönä. Lämmin kiitos Sokos hotel Kolille! Tulemme varmasti uudestaan.

8 kommenttia:

 1. Ihana rakkaudentäyteinen postaus ♥ Pystyin todellakin samaistumaan täysin kirjoitukseesi. Johtunee siitä, että mekin juuri palasimme lomareissulta, jossa saimme viettää miehen kanssa aikaa ihan kahdestaan :) Koli on muuten aika lähellä synnyinseutujani, joten nuo maisematkin ovat lähellä sydäntäni. Tuossa kylpylässä emme ole aiemmin käyneet, mutta aiomme ehdottomasti suunnata sinne joskus, ihan kahdestaan ♥ Kiva kuulla, että teidän reissu oli todella onnistunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että tekin olette saaneet viettää aikaa kahden. Kyllä se vaan tekee niin hyvää välillä! Todella lämpimästi kyllä suosittelen tuota kylpyläelämystä :) Piti antaa miehelle tämä teksti esiluettavaksi, ettei mene rakkaushömppä ihan överiksi, mutta antoi julkaisuluvan ;)

   Poista
 2. Voi miten ihanat maisemat ja mikä paikka, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä käymisen arvoinen. Ihan nolottaa, että oli ensimmäinen kerta, vaikka olen 15 vuotta asunut alle 150km:n päässä :D

   Poista
 3. Kolilla on kaunista! Olen käynyt kolme kertaa ja edelliskerta oli toissajuhannuksena kun kiipesimme Ukko-Kolille ihailemaan keski-yön aurinkoa <3

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanalta paikalta ja ihanaa että olette saaneet nauttia kahdenkeskisestä ajasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin ihanaa ja teki hyvää <3 enkä tosiaan osannut arvata, kuinka ihana paikka Koli on. Mitähän muita helmiä sitä vielä Suomesta löytyisi...?

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!