sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Vanha Porvoo vei sydämeni
  

 
 


Terkkuja rentoutuneelta lomalaiselta! Tuntuu kuin olisi elänyt reilut kolme vuorokautta jossain toisessa todellisuudessa. Päästiin miehen kanssa kahdestaan lomailemaan 10-vuotishääpäivän kunniaksi. Lapset vietiin Savoon mummolaan mökkeilemään ja meidän kahdenkeskinen road trip suuntasi ensimmäisenä Vanhaan Porvooseen. (Matkalla piti ottaa kuva auton lämpömittarista, kun päästiin tälle kesälle harvinaisiin yli 20 asteen lukemiin joka päivä.)

Ennen en ole Porvoossa käynyt, mutta toivottavasti visiitti ei jää viimeiseksi. Vanhan kaupungin pääkatu oli pullollaan toinen toistaan ihanampia pikkuputiikkeja, oikea sisustajan unelma. Yllättävän vähillä tuliaisilla selvittiin, kun ei runsauden pulassa osannut valita mitään. Kaikki olisi ollut niin mieleen. Skafferista napattiin matkaan herkkuja synttäreitään juhlivalle mummolle ja lapsille nekut, Kretuliinista ostin hauskoja tarroja. Greengatea olisi ollut useammassakin liikkeessä, vaan sinne jäivät.

Aurinko ihanasti paistoi visiittimme ajan ja tuntui kuin olisi ulkomailla piipahtanut.


15 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia :)
  Juuri yksi päivä sanoin miehelleni että haluaisin käydä porvoossa, juuri katsomassa vanhaa porvoota. Ihan vain tallustella pitkin katuja ja ihastella pieniä putiikkeja. Näiden kuvien perusteella se tunne vahvistui entisestään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa ajella Porvooseen! Mietin vaan, että onko Suomessa muitakin tällaisia helmiä, joita en aiemmin ole löytänyt.

   Poista
 2. Tuonne on ollut meilläkin suunnitelmissa tänä kesänä suunnata. Suloisia kuvia pikkuputiikeista! Tuli oikein tunne, että noihinhan on pakko päästä :D Nyt vaan aloin miettimään, että helpottais reissua kummasti, kun sais vaikka kaksi keskimmäistä lasta hoitoon.. Ne kun on ne hankalimmat sisustusliikkeissä kiertäjät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo putiikit olikin aivan älyttömän houkuttavia! Porvoo on kyllä myös lasten kanssa kuulemma ihana lomakohde. Me ei tällä kertaa tutustuttu siihen, mitä lapsille olis tarjolla, mutta ehkä joskus koko perheellä :)

   Poista
 3. Porvoo on kyllä niin kaunis kaupunki ja tuo vanha puoli puutaloineen ja ihanine putiikkeineen on valloittava. Joka paikasta haluaa ottaa kuvia.

  VastaaPoista
 4. Porvoo on upea paikka, me käydään siellä joka kesä ja aina se on yhyvä ihana ja tunnelmallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on kyllä oikea helmi <3 Meillä matkat suuntautuu yleensä Turun suuntaan, kun siellä on paljon sukulaisia. Mukava, että tuli lähdettyä vähän eri suuntaan nyt.

   Poista
 5. Porvoo on kyllä kaunis kaupunki! Kretuliini näyttää niin ihanalta putikiilta :) Sääkin suosi teitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kretuliinissa oli ihania juttuja, mitä en muualla ole nähnyt! Ja tosiaan kyllähän se aurinko aina tuo sen viimeisen silauksen hyvään fiilikseen :)

   Poista
 6. Porvooseen kun pääsisi, ja alku kesästä sanoin miehelleni et sinne haluan, vinkkasin jopa tyttärelleni et mennäänkös Porvooseen..mokoma sanoi et mitäs siellä, no kun sekin tykkää pikkuputiikeista niin sehän on juuri oikea paikka..toinen paikka olisi se pajutila hmm olikos se nyt tuusulassa no siellä päin. Kouvolassa jo käytiin mutta ei siellä ollut muuta kivaa kun se iso kauppakeskus veturi..olishan noita paikkoja, Vääksyssä tulee asioitua paljon on niin sopivan matkan päässä ja minäkin osaan siellä ajaa autolla kun en oikeen uskalla lähteä tuntemattomiin paikkoihin tulen kärttyisäksi ratissa jos en yhtään tiedä minne pitäisi mennä, eikä ole edes navigaattoria :)
  Minulle olisi tullut valinnanvaikeus noiden mukien kanssa mitä oli kuvassa, koska minulle on muutenkin valintojen teko vaikeaa..esim ihan tavis kaupassa saatan jämähtää vaikka pesuaine hyllylle saati sit karkkihyllyllä ollessa, alitajunta huutaa et "lähe nyt meneen täältä haahuilemasta ja ota nyt jotain" mutta ei... sitten tarvin miestäni apuun..se on ongelma josta moni ei tiedä minulle tuo aiheuttaa ihan arjessakin suuria ongelmia, onneksi mies ymmärtää, niin puhumattakaan jos pääsen jonnekkin sisustuskauppaan niimpä kun ongelmaan lisätään vielä kaikki se ihanuus ympärillä :) :) Kiva postaus yleensä en lue matkakuulumisia sillä ohitan joka kerta ne postaukset, koska itse en matkustele juuri ollenkaan mutta joka kerta kun tulee postaus Porvoosta niin heti klikkaan blogin auki ja luen joka rivin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen itse kans huono valitsemaan ja voi olla, että vielä jälkikäteenkin mietin, teinkö oikea. Valinnan. Ehkä juuri siksi en ostanut Porvoosta paljon mitään, kun en osannut valita. Meiltä on noille seuduille tosi pitkä matka, siksi Porvoo on meille niin harvinainen kohde. Jos asuisin lähempänä, kävisin varmaan usein :)

   Poista
 7. Eikö ole kyllä aivan ihana tuo Porvoo! Ainakin kesällä :) Minäkin ihastuin kyllä vuosi sitten siellä A:n häissä!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!