sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Cake pops gluteenittomana - not a piece of cake


Minulta jäi viimeviikkoisesta Paavo Pesusieni -kakusta (klik) gluteenittoman sokerikakkupohjan jämiä ja päätin kokeilla tehdä siitä cake popseja. Ennen en ole cake popseja tehnyt ja nyt lähdin testaamaan ihan mutu-tuntumalla, ja parannettavaa jäi ;) 


Sokerikakkupohjan kaveriksi osti 180g Marabou -suklaatuorejuustoa, kuorrutukseksi valko- ja maitosuklaata sekä erilaisia strösseleitä. Paperipillejä tuli sopivasti Emma's and Mama's -tilauksessa (klik), joten käytin niitä tikkuina.


Gluteeniton kakkupohja on höttösempää, helpommin murenevaa kuin tavallinen kakkupohja. Ehkä tämäkin osaltaa loi haastetta, mutta suurin ongelma lienee se, että tuorejuustoa oli liian vähän suhteessa kakkupohjan muruihin. Kun aloin muotoilla taikinasta palloja, ne eivät meinanneet pysyä kasassa. Sinnikkäästi kuitenkin jatkoin loppuun asti, kun enempää tuorejuustoa ei ollut varastossa.


Jätin pallot jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen kuin aloin kuorruttaa sulalla suklaalla. Sulatin valko- ja maitosuklaa mikrossa ja pyörittelin palloja niissä. Tämä vaihe oli helppo niiden popsien osalta, jotka eivät murentuneet. Koristeet ripottelin heti päälle ja osan kuorrutin toisenvärisellä suklaalla. Valmiit popsit tökkäsin jonkun paketin mukana tulleeseen, servetillä päällystettyyn styroxlevyyn.


Makuraati kelpuutti lopputuloksen. Pitää ehdottomasti kokeilla uudestaan nyt, kun on saanut aloittelijan mokat tehtyä. Ehkä kokeilen kekseistä seuraavalla kerralla!


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Nuo kyllä houkuttelee ulkonäöllään! Pakko tehdä toistekin :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mulle tää oli tosiaan eka kokeilu, mutta lapset oli aivan innoissaan. Täytyy siis ottaa uusiksi, kun juhlia tulee :)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!