tiistai 22. huhtikuuta 2014

Paavo Pesusieni -kakku

Veljeni Paavo täyttää tässä lähipäivinä kolmekymmentä vuotta ja koska pääsiäistä yhdessä vietimme, päätin leipoa hänelle synttärikakun. Meidän esikoinen, Paavon kummityttö, keksi heti, että Paavolle pitää tehdä Paavo Pesusieni -kakku. Sitä paitsi sehän sopi väriensäkin puolesta erinomaisesta pääsiäisen kakkupöytään.


Pohjana käytin kahta pellillistä sokerikakkupohjaa. Näistä askartelin kolme Paavo Pesusienen muotoista, vähän ylöspäin levenevää pohjaa. Kakun täytin suklaakermavaahdolla (5dl kermaa vaahdotettuna, 200 g sulattuna) ja siivutetuilla banaaneilla. Kostutukseen käytin ihan vaan vettä, koska mehua ei kaapissa ollut.

Paavon päällystin erivärisillä sokerimassoilla. (Näitä Oulun seudulla saa edullisesti ainakin Kärkkäiseltä, nykyään tosin myös isojen markettin valikoima on parantunut.)


Nyt kun pääsiäinen on ohi, on viimeiset munakynttilät poltettu ja viimeiset keltaiset tulppaanit vaaseissa. Keltainen kausi saa jäädä toistaiseksi taka-alalle ja seuraavaksi pääsee vapun värimaailmaa ja kattausta miettimään.
4 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!