lauantai 12. huhtikuuta 2014

Huomenna virpomaan!


Tämä aamu alkoi jokavuotisella pääsiäisperinteellä: pajunoksien koristelulla virpomavitsoiksi. 

Tältä meillä näytti aamupalan jälkeen:


Ekaluokkalainen osasi jo itsenäisesti tehdä kauniita vitsoja. Viisivuotiaskin selvisi tehtävästä itsenäisesti, mutta lopputulos oli hieman erilainen ;) Kolmevuotiasta sai aika lailla auttaa.


Pisimpään oksia jaksoi arvatenkin koristella äiti. Sanoinkin esikoiselle, että äiti taitaa ansaita puolet huomisista palkkioista ;) 

Aamupäivällä/puolen päivän aikaan huomenna suuntaamme kahden pienimmän kanssa naapurustoon. Kolme- ja viisivuotiaat saavat käydä äidin taustatuella oman tien taloissa. Ekaluokkalainen sen sijaan lähtee parin kaverin kanssa laajemmalle kierrokselle. Vaatteet hän on jo tänään tarkasti valinnut ja yönkin viettää kaverin luona, niin saavat siellä yhdessä aamulla valmistautua yhteen vuoden hauskimmista päivistä.

Riemukasta ja suklaanmakuista palmusunnuntaita ja alkavaa pääsiäisviikkoa!4 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä vitsoja, ehkäpä yksi mekin saadaan ;) Mää en oo saanut virsoihin koskea ja äidin koristelu vinkkejäkään ei lopulta huomioitu - yritin kanssa niille silkki- ja kreppipaperi ruusukkeita ehdotella. Meillä tytöt oli viimme kevänää muistaakseni ainakin kuusi tuntia virpomassa.

  VastaaPoista
 2. A oli oppinut tekemään tuon ruusukkeen koulussa ja innolla noita väsäili. Hän lähtee entisen naapurin kanssa sille suunnalle virpomaan. I ei tosiaan olisi itsenäisesti hommasta selvinnyt, joten äidin puuttuminen oli välttämätöntä :D Yritetäänpä joku näteimmästä päästä valita teille. O:n versiot on vähän erilaisia ;)

  VastaaPoista
 3. Hih, meilläkin kävi niin että äiti joutui suurimman osan pajunoksista koristelemaan :) harmi kun alkoi vettä sataa, toivottavasti loppuisi pian niin pääsee virpojat liikkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin vähän ripsi, mutta onneksi sade yltyi vasta virpomiskierroksen jälkeen. Äiti sai palkaksi saadut salmiakkitikkarit vaivannäöstä kiitokseksi ;)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!