maanantai 4. elokuuta 2014

Huoneet koulukuntoon, helppoja DIY-vinkkejä


Liitutaulumaalia, vahakangasta, uudet nupit, säilyketölkkejä, valkoista maalia. Näillä on pistetty meidän koululaisen ja eskarilaisen huoneet opiskelukuntoon yhdessä lasten kanssa.

Kun perheessä on kaksi opettajavanhempaa, rytmittyy elämä erittäin vahvasti kouluvuoden mukaan. Täällä meidän kunnassa koulu alkaa jo torstaina, meillä opettajille työt ylihuomenna. Enää yksi vapaapäivä jäljellä, joten koulun alkuun on alettu valmistautua. Uusia koulutarvikkeita tai -vaatteita ei ole tarvinnut ostaa, kun kaapit pursuavat ennestäänkin. Reput ovat viime vuoden jäljiltä loistokunnossa. On siis keskitytty tuunaamaan huoneita koulumaailman varten.


Eilen pidettiin lasten kanssa maalaustalkoot auringossa. Ensin siistittiin säilyketölkkien reunat turvallisiksi Tupperwaren tölkinavaajalla, jonka jäljiltä tölkkeihin ei jää yhtään terävää reunaa, ja pestiin purkit. Sen jälkeen alettiin pihalla sutia liitutaulumaalia purkkien pintaan. Liitutaulumaalin olen viime keväänä tilannut Slöjd-Detaljerilta. Purkillisella oli hintaa n. 10€ ja sillä olen askarrellut jo vaikka mitä isomaa ja pienempää.Tänään kirjoiteltiin etiketit purkkeihin ja sijoitettiin kynä- ja kumipurkit koulupöydille. Alla olevassa kuvassa kynäpurkkien alla on tarjotin, joka tuli lasten leikkiruokien mukana puunvärisenä ja senkin maalasin valkoiseksi.


Molemmat lapset saivat omat liitutaulunsa - eikös se ole ihan parasta koulussa, kun saa piirtää tauluun? 
Eskarilaisen liitutaulu on Ikean Måla-piirustusteline, jonka toisella puolella on tussitaulu. Se on ollut meillä jo vuoden, mutta väri ei ihan sopinut sisustukseen, joten maalasin puuosat valkoisiksi ja peitin punaisen kynätelineen pohjan mustalla paketointipaperilla. Näin sain taulusta tyylikkään mustavalkoisen ja eskarilainen pääsi harjoittelemaan kirjoittamista!
Tokaluokkalaisen huoneeseen tehtiin liitutaulu peilipöydän kiinnitaitettavasta peilistä, joka oli jo niin kärsinyt, ettei peilistä meinannut enää omaa kuvaansa erottaa. Maalasin peilin päälle pari kerrosta liitutaulumaalia ja koululainen piirsi siihen jo lukujärjestyksen valmiiksi. Liitutaulu koristaa työpöytää, jota on niin ikään vähän tuunailtu.


Alun perin alla olevan kuvan mukaiseen pöytään vaihdettiin Hyvän tuulen puodista ostetut tähtinupit ja pöytätaso päällystettiin tähtikuvioisella vahakankaalla. Näin saatiin paitsi uutta ilmettä, myös helposti puhdistettava piirustusalusta pöydälle!


Samassa yhteydessä toin alakerrasta jalkalampun koululaisen yöpöydälle lukulampuksi, koska koululainen tykkää lukea kirjoja iltaisin ennen nukahtamistaan.


8 kommenttia:

 1. Ihania diy-juttuja pikkukoululaisille! Sinne tielle ne taas kohta lähtevätkin pienet.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, ihan kohta se taas alkaa! Mukava on yhdessä puuhailla jotain kouluun liittyvää, niin konkretisoituu tuo ajatus koulun aloituksesta. Eskarilainen on meillä erityisen innoissaan!

   Poista
 2. Ihania ideoita, erityisesti tuo vahakankaalla päällystäminen! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Vielä muutama juttu kun saadaan huoneeseen, niin alkaa olla valmista :)

   Poista
 3. Ihania tuunauksia siellä! Kiva tehä yhessä lasten kanssa noita. Täällä on myös laitettu lasten huoneita koulukuntoon, ja tuunailtu myös liitutaulujuttuja. Kylläkin liitutaulutarralla/kontaktimuovilla on tuunailtu täällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Silläkin on helppo ja mukava tehdä, sitä on testailtu :) On tosiaan mukava, kun voi touhuta yhdessä!

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!