keskiviikko 20. elokuuta 2014

Matalasta aulatilasta lasten kotileikkitila


Yläkerrassa, portaiden yläpäässä, on lattianeliömäärältään kohtuullisen iso tila, joka on ollut lähes käyttämättömänä koko kuluneen vuoden, jonka täällä olemme asuneet. Tilassa on kalteva katto, joka rajaa sen käyttömahdollisuuksia. Katossa on kuitenkin riittävästi korkeutta lapsille ja niinpä päätin tehdä siitä kotileikkitilan lapsille - ja kotileikkiähän meillä leikitään!

Kesä oli hyvää aikaa maalailla vanhoista huonekaluista uusia tähän suloiseen tilaan. Yllä oleva peilipöytä löytyi 15 eurolla kirpputorilta. Se oli alunperinkin valkoinen, mutta maalasin siihen päälle yhden siistivän, tasoittavan kerroksen. Pöydän alkuperäinen peili oli huonossa kunnossa ja siksi siitä tehtiin liitutaulu esikoisen huoneeseen (klik). Peilin korvasin Torista ostamallani piianpeilillä, johon niin ikään sudin yhden kerroksen valkoista maalia, jotta sekä pöytä että peili saivat saman sävyn.


Uudet nupit tilasin Countrybymaililta (klik) ja tuolin päällystin uudestaan valkoharmaaraidallisella kankaalla. Pallovalot tarttuivat matkaan Citymarketista viikonloppuna.

Lastenpöytä ja -tuolit on jo vuosia sitten ostettu Ikeasta, mutta kesällä ne saivat uuden, valkoisen värin, pehmusteet sekä sisustustarrasta vähän ilmettä. Näiden tuunauksesta lisää täällä.


Arkku on niin ikään Ikeasta useampi vuosi sitten ostettu ja kesällä valkoiseksi maalattu.
 

Takana pilkottava nukensänkykin sai tänä kesänä uuden maalipinnan ja nuket uuden peiton. Näiden valmistuksesta lisää täällä

Kaikki nämä sijoitettiin samaan tilaan yläkerran aulassa. Nyt kelpaa lasten hoitaa nukkeja, tarjoilla toisilleen ruokaa ja miksei vaikka vähän laittautuakin peilipöydän ääressä. He ovat tämän ansainneet - kauniit, pienet ihmiset <3

"Kaunis pieni ihminen,
sä olet ainutlaatuinen.
Mitä vastaan tuleekaan,
toista sua ei milloinkaan."

(Ihana seinätarra tällä tekstillä on Mielikuvat.fi -sisustustarrojen verkkokaupasta.)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!