keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Halpa-Halli saapuu kaupunkiin

Siitä puhuvat kaikki: opettajat ja varsinkin oppilaat. Päivän kuuma aihe nousee esiin tunnilla. välitunnilla, ruokalassa jne. Opettajalta kysytään, että saako siellä munkkia ilmaiseksi. Opettajahan tietää kaiken.

Kyllä, Halpa-Halli avaa ovensa meidän kylillä tänään ja tarjoaa ilmaista munkkia ja limpparia sekä ilmapalloja ja vielä hienoja magneettimuistilehtiöitä. Kukapa ei rientäisi paikan päälle koulupäivän/töiden jälkeen tai innokkaimmat niiden lomassa.

Itse epäilin suuresti, että jaksanko käydä paikalla, mutta ekaluokkalainen oli tietenkin kuullut asiasta eilen koulussa ja kinusi päästä paikan päälle. Niinpä hain lapset päiväkodista ajoissa, nappasin esikoisen ja hänen luokkakaverinsa kyytiin ja suuntasimme välipalamunkeille. Kyllähän ne hyvältä maistuivat! Mietin vaan mielessäni, kuinka monta tuhatta munkkia on paikallinen leipomo saanut viime yönä paistaa. 


Omaksi yllätyksekseni saimme auton parkkiin aivan pääoven eteen ja munkit ja limpparitkin jonottamatta. Oli siellä toki muitakin, mutta ei yhtään liikaa isoihin tiloihin nähden. Parkkipaikalla toimi ohjaus ja munkkijonoakin onnistuttiin pyörittämään sujuvasti.

Lapset kiinnittivät ensimmäisinä huomioita esillä oleviin joulukoristeisiin. Sen jälkeen käytiin ihastelemassa leluhyllyt. Vihdoinkin saa askartelutarvikkeet, kavereiden synttärilahjat ja muut pikkutarpeet hommattua omasta kunnasta, kyllä nyt kelpaa.


Pakko myöntää, että kannatti käydä. Ruokaosaston tarjouksia pitänee lähteä huomenna hyödyntämään, kun tänään en kiireessä lapsilauman kanssa ehtinyt niihin paremmin perehtyä.


P.S. Puoli tuntia juoksua tuntui tänään suorastaa kevyeltä, voimat olisivat riittäneet pidemmällekin. Juoksuvaatepuutteet sen sijaan huomasi ensi kertaa nyt, kun ilmat ovat kylmenneet (tähän asti on riittänyt mitkä tahansa trikoot ja T-paita kaapista). Onneksi Stadiumin nettikaupassa oli sopivasti kaikki -25%, joten tilasin aluskerraston, takin ja housut tämänhetkiseen rahatilanteeseen sopivalla budjetilla, n. 50€:lla yhteensä. 
8 kommenttia:

 1. Minä kävin ensin kohta aukeamisen jälkeen vaunulenkin lomassa ja kassa ja munkki jonot oli aika pitkät. Toisella kerralla käytin tyttöjä, kun tosiaa pakko sinne oli niiden päästä. Saatiin munkin palaset, eli vissiin munkit siinä vaiheessa veteli viimeisiään. Kassa jonoonkin uskalletiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelinkin, että ovatko pystyneet varautumaan ihmispaljouteen ;) Taidettiin lasten kanssa valita hyvä ajankohta pikavisiitille.

   Poista
 2. Kiitos, että otit mukaan meidänkin neidin (joka päätti skipata ip:n, vaikka ei ollut edes kotiavainta mukana!)

  Itse ajelin ohi puoli neljän - neljän aikoihin, enkä uskaltautunut sisään, kun näytti parkkipaikka ja viereiset alueet olevan niin tupaten täynnä autoja. Iltasella kävin puoli yhdeksän aikaan kurkkimassa - vaikutti oikein siistiltä ja avaralta. Ruokapuoleen tein pintapuolisen pikailmäyksen, ja positiivisena juttuna pistin merkille, että luomutuotteita näkyi olevan valikoimissa kivasti (ainakin tietyissä tuoteryhmissä).

  Alkaa olla kotikylän palvelut jo varsin hyvällä mallilla! Me muutettiin paikkakunnalle 4,5 vuotta sitten, ja silloin ajateltiin että kyllä tällekin kylälle pitäisi ehdottomasti saada Alko, oikea kahvila ja joku taloustarvike-/ sekatavarakauppa - ja nyt meillä on ne kaikki! :) - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D On kyllä palvelut parantunu ja tää oli ihan mahtava lisä! Teidän neidistä ei ollut mitään vaivaa. Olivat kovasti lähdössä kävelemään kotiin kahdestaan, mutta Halpa-Hallireissu kiinnosti molempia ;)

   Poista
 3. No nyt sun ei tarvii niin harmitella, että Tiimari kohtasi loppunsa:)

  VastaaPoista
 4. Hauskaa luettavaa :) Tässä kirjastossa siipasin läpi lukaista, kun ei nettiä kotikäytössä ole. Hyvä rakenne, kun on kuvia ja kaikkea. Ja noi kuvasarjat oli musta eri hupaisia, esim kaverisynttäri-tekstissä.

  Taitaa olla muuten tuo aikasysteemi näiden kommenttien kohdalla jotenkin vinksallaan, ainakin tuo aikasempi kommentti on kirjoitettu joskus klo 19 jälkeen.. Vai onko siitä vaan ykkönen jonnekin kadonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on tässä muutenkin vinksallaan, myös mun tekstien osalta...

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!