sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Viikonlopun havaintoja

Kolme viikkoa arjen (päiväkodin, koulun, työn) aloituksesta meni semmoista tahtia, että kotona käytiin vaan kääntymässä. Siivoukseenkin taisi tulla lähes kuukauden mittainen tauko. Tämä viikko on onneksi ollut rauhallisempi ja vapaaviikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen. Ehdin siivota talon (vaikka eihän siitä palkaksi saa kuin menetyt hermot, koska pussillinen mysliä on lattialla heti sen jälkeen, kun imuri on laitettu takaisin kaappiin jne.) ja purkaa viimeisetkin muuttolaatikot. Muutostahan on kulunut vasta kolme kuukautta... Nämä viimeiset laatikot sisälsivät kirjoja ja sellaisia vaatteita, joita kesällä ei ole tarvinnut. 

Samalla tuli tehtyä vaatekaappeihin inventaario ja havaittua, että vaatekaupoilla ei tarvitse tänä syksynä liiemmin kiertää: pojalta puuttuu sopivat toppahousut, mutta esikoisella sekä takkeja että housuja on tuplasti, kuopuksella kahden takki-housusetin lisäksi vielä kaksi toppapukuakin... Eiköhän niillä yhden talven pärjää ;) Sisävaatekaappi ei näytä ainakaan tyhjemmältä, mutta siitäkin huolimatta iltapäivän Pomp de lux -kutsuilta oli "pakko" tehdä pari hankintaa...
Esikoinen valitsi itselleen neulemekon (siis neulemekkojahan kaapissa on vain yksi, ei puhuta niitä muista mekoista...) 
Ja vaikka kuinka yritin pysyä tiukkana kuopuksen vaatehankintojen suhteen, niin tätä farkkumekkoa en voinut vastustaa. Nyt vaan toivotaan, että kuopus on samaa mieltä, ettei tämä ihastus jää käyttämättä...

Rauhallisen viikonlopun parhaita hetkiä eivät kuitenkaan olleet vaateshoppailut ja -sovittelut, vaan ihanat keskustelut ja kahdenkeskiset hetket jokaisen lapsen kanssa vuorotellen.

Kuopuksen kanssa käytiin ruokakaupassa. Hän valitsi hyllystä muroja, jotka "ovat niin hyviä, että maha kasvaa tosi isoksi. Yhtä isoksi kuin sinulla, äiti!" 
(Ja sehän pikkuneidin näkökulmasta on pelkästään positiivinen asia, missähän vaiheessa käsitys muuttuu ;))

Esikoinen sen sijaan pohti, että mistä ensimmäiset ihmiset ovat tulleet. Hän kyseli, että onko ensimmäiset ihmiset tehty koneilla. Kun vastasin, että ei, niin hän vielä varmisti, että eikö silloinkaan, kun isomummin äiti on syntynyt. Tähän pohdintaan taitaa olla monta vastausta, mutta lienemme kaikki aikuiset melko lailla  yhtä mieltä siitä, että millään tehtaalla niitä ensimmäisiä ihmisiä ei luotu.

3 kommenttia:

 1. Ovatkohan meidän neidit yhdessä näistä asioista keskustelleet, kun N kysyi eilen, että kuka sitä maailman ensimmäistä vauvaa on hoitanut.. :) Pohti, että koska kaikki ihmiset ovat ensin vauvoja, on maailman ensimmäinen ihminenkin sitä ollut. "Mutta miten se on pärjännyt, jos sillä ei ole ollut äitiä..!?"
  - MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ai tätä teemaa oli liikenteessä? Voi hyvinkin olla, että tytöt ovat yhdessä pohtineet syvällisiä. :)

   Poista
 2. :) hyviä kysymyksiä, aika lailla perimmäisiin kysymyksiin mennään!

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!