torstai 19. syyskuuta 2013

Hyvän mielen ilta

Huonoilla yöunilla on menty jo pidempään ja viikon pisimmän työpäivän jälkeen oli melko poikki. Ajattelin, että blogia en ainakaan tänä iltana kirjoita. 

Töiden jälkeen ehdin olla pari tuntia kotona ennen kutsuille lähtöä, mutta tuo parituntinen oli harvinaisen rauhallinen. Esikoisella oli kaveri, pikkuveli pääsi leikkeihin mukaan ja kuopus laittoi huoneensa oven kiinni ja piirteli itsekseen (nyt kun kirjoitan tätä, niin en voi olla ajattelematta, että pitäisiköhän käydä tarkastamassa kaikki huonekalut ja seinät varmuuden vuoksi...)
Joka tapauksessa, hyvät alku miellyttävään iltaan. 
(Joskus hoito/koulupäivän jälkeen on vähän vähemmän rauhallista...)

Miehen kanssa emme ehtineet kuin vaihtaa läpsystä lapsenvahtivuoroa.

Heti kutsuille päästyä tiesin, että ilta olisi mukava. Vastassa iso joukko iloisia naisia, herkulliset ja kauniisti katetut tarjoilut sekä tyylikkäästi sisustettu talo. Ei ollenkaan samantyylinen kuin meidän maalaisromanttinen kotimme, vaan hyvin moderni talo. Silti omalla tavallaan niin viihtyisä ja kauniisti laitettu, että siellä viihtyi. Minun fiilikseeni ympäristö vaikuttaa todella paljon. Siistissä ja kauniissa kodissa mielikin lepää.

Kutsuilta ei ole kuvia, mutta alla otoksia kesän ja alkusyksyn pienistä alennusmyyntilöydöistä, jotka omalta osaltaan tekevät meidän kotimme viihtyisäksi ja kodikkaaksi.


Olen jo pitkään etsinyt hammasharjatelineitä, etteivät harjat aina lojuisi pitkin pöytiä. Nämä olivat minun makuuni ihan täydelliset! Vielä kun hammasharjat itsessään sopisivat sisustukseen yhtä hyvin kuin nämä Johanin valmistavat telineet ;)


Yllä oleva lintu ja alla kuvatut tavarat löytyivät kesälomalla Kodin ykkösen alennuspöydästä Oulusta. Mieskin kelpuutti tämän muutaman euron lintulöydön, mutta luontoihmisenä häntä häiritsi linnun jalat, joissa oli ikäänkuin ihmisen polvet. Näppärä mies irrotti jalat alustasta ja käänsi ne toisinpäin, niin jopa tuli linnusta linnun näköinen.


Meillä on iso keittiö ja aterinlaatikostot monen metrin päässä pöydästä. Sen lisäksi, että tämä aterinteline on kaunis, se on helpottanut edestakaisin kulkemista, kun aterimet ovat nyt lähempänä ruokapöytää. Lisäksi tämä on erinomainen apu tarjolle asettelussa, kun meillä käy vieraita.


Paikkansa aterinteline löysi leivinuunin kulmalta.


Olohuoneesta erottuu lasiovilla kirjastohuone, joka on vielä toistaiseksi vieras- ja kirjastohuonekäytön lisäksi kuopuksen makuuhuone. Tämä kyltti sopi tyyliltään loistavasti meidän olohuoneeseen, joten neljän euron hinnalla se oli ehdottomasti saatava huoneen ovien yläpuolelle koristeeksi.


Tämä on ehkä suosikkipaikkani koko meidän kodissa. Siinä on sopivasti kauniiita esineitä, mutta se ei ole täyteen tupattu. Toivottavasti maltan pysyä kohtuudessa näiden pienten ihania sisustuslöytöjen suhteen.

Ilta tänään venyi pitkäksi ja lapset olivat nukkumassa, kun kotiuduin.  Huono omatunto alkaa jo kolkuttaa, kun on ollut niin paljon iltamenoja ja lapsetkin kaipaisivat äitiä. Ilta oli kuitenkin niin mukava, että raskaasta viikosta ja kiireisestä ajankohdasta huolimatta siitä sai voimia. Onneksi huomenna on jo perjantai ja päästään valmistelemaan sunnuntaina juhlittavia 7-vuotisjuhlia porukalla.

2 kommenttia:

  1. On ihana vierailla kodissa, joka on sydämmellä sisustettu. Kiva bongailla kivoja ideoita jne. Vaikkei koti olisikaan saman tyylinen kuin oma.

    Kannattaa tuo sanavahvistus ottaa pois päältä. Se helpottaa kummasti kommentointi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Minäpä yritän osata poistaa :)

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!