torstai 16. huhtikuuta 2015

Matto ruokapöydän alla - tuhoon tuomittu?


Minä olen jo pitkään haaveillut matosta ruokapöydän alle, mutta koska se on lapsiperheessä melko sotkuinen paikka, en ole aikaisemmin uskaltanut tehdä tätä siirtoa. Viime viikolla toinen harmaista raitamatoista jäi "ylimääräiseksi", kun laitoin virkatun maton olohuoneeseen ja yläkertaan pienempiä mattoja, ja päätin tilaisuuteni tulleen. Matto on puuvillamatto eli onneksi ihan kohtuullisen helppo pestä. Nyt se on ollut pöydän alla viikon päivät ja tilanne on so far so good. Punajuurisalaattia ja ketsuppia on tipahtanut matolle, mutta tahrat olen toistaiseksi saanu pelastettua suihkuttelemalla Softcare -tekstiilinpuhdistajaa. 

Kodikkuutta matto lisää kyllä huomattavasti! 
Vielä kun joskus saisin haaveilemani uuden pöydän ja tuolit niin alkaisi ruokailutila olla mieluinen.

Minkälaisia kokomuksia teillä muilla on matosta ruokapöydän alla? 
Saako se olla siinä vai oletteko käytännön syistä luopuneet ajatuksesta?12 kommenttia:

 1. Meillä ei ole mattoa ruokapöydän alla, jotenkin vain ei ole tullut sitä laitettua nyt neljään vuoteen. Jos oikea matto osuisi kohdalle niin voisin sellaisen tuonne pöydän alle laittaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tainnut vierähtää kahdeksan vuotta ilman mattoa, mutta nyt tuo kyllä miellyttää silmää :)

   Poista
 2. Meillä on sama matto ruokapöydän alla. Enemmän meillä on matto ollut pöydän alla kuin että oltais oltu ilman mattoa. Kyllähän se välillä likaantuu, mutta ei nyt aivan älyttömästi. Viimeksi kun julkaisinki postauksen tästä uudesta matosta tuli kyselyjä, miten se pysyy puhtaana. Täytyy myöntää, että tälläkin kertaa se olin minä joka ensimmäiset tahrat sai mattoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että voi onnistuakin :) Ei tosiaan ole niin sanottu ettenkö minä olisi ensimmäinen, joka sen sotkee :D

   Poista
 3. Hei! Olen kyllä haaveillut matosta pöydän alla, mutta en ole vielä uskaltanut.. ehkä musta voisi sopia meille kun löytyisi vaan tarpeeksi suuri. Millaisen pöydän haluat? Minusta tuo pöytäryhmä sopii tosi hyvin tuon lattian kanssa :) tuo sopivasti lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä omakin silmä alkaa vähän lämmetä tuolle pöydälle, mutta haluaisin isomman pöydän ja haaveissa olisi tehdä sellainen miehen kanssa leveistä lankuista.

   Poista
 4. Silloin kun itse olin pieni, niin meillä oli aina matto ruokapöydän alla. Meidät opetettiin ihan pienestä asti siihen, että niin syödään ettei ruokaa tipu lattialle, eikä eletä kuin siat pellossa. Joten anna mennä vaan ja pidä se matto siellä pöydän alla, hyvältä näyttää! :) Tekin kun asutte omakotitalossa, niin onhan teillä varmasti varastotilaa missä säilyttää mattoja. Kun aikasempi matto sotkeentuu, niin uusi matto vaan lattiaan ja likainen pesulaan, ja kun pesulasta tulee takaisin sitten vaan odottelamaan vuoroaan kun pääsee kierroksen aloittamaan alusta.
  Kyllähän matto tuo sisustukseen sitä kodikuutta ja ryhtiä. Teilläkin kun lapset alkaa oleen jo nuin isoja, joten ihan hyvä niiden on aika alkaa oppimaan siihen mattoon siellä pöydän alla.

  VastaaPoista
 5. Meillä on matto ruokapöydän alla juurikin siksi, että se lisää mielestäni kodikkuutta ja sopii siihen :) en enää osaisi kuvitella ruokapöytää ilman mattoa, vaikka siihen lapsilta välillä ruokaa tippuukin. Saa nähdä, mikä on tilanne sitten, kun kuopus alkaa syödä kiinteitä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se hyvin sopii ja ehdottomasti lisää kodikkuutta! Meillä otettiin pois just siinä vaiheessa, kun esikoinen alkoi syödä kiinteitä, mut nythän kuopuskin on jo neljä.

   Poista
 6. Meillä on ollut aina matto ruokapöydän alla. Muutaman kerran vuodessa sen saa pesetyttää vaan eipä haittaa: pesula on lähellä:) matto on niin kotoisa ja mukava jalkojen alla. Kiva blogi muuten sinulla! Tulehan vastavierailulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin tuntuu, että matto on tullut tuohon jäädäkseen. Pitääpä käydä blogiisi tutustumassa! :)

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!