torstai 30. huhtikuuta 2015

DIY Batman-puku


Iloista vappua!

Täällä sitä on ainakin juhlittu naamiaistunnelmissa kukin omalla tahollaan töissä, päiväkodissa ja koulussa.  Ikinä ennen en ole yhtä paljoa panostanut naamiaisasuihin kuin tänä vuonna. Kaikki lähti oikeastaan siitä, että kuopukselle piti tehdä Supersankari-asu tanssiesitykseen (kuvia täällä). Siitä poika keksi, että hän haluaa kanssa oman viitan. Niinpä vauhtiin päässeenä hurautin hänelle jämäkankaista viikonloppuna. Vaan sepä ei riittänytkään. Eilen aamulla poika keksi, että hän haluaa olla päiväkodin naamiaisissa batman. 

Aluksi aioin olla tiukkana ja vaatia valitsemaan jonkun valmiin asun. Lopulta kuitenkin ajatus lähti laukkaamaan ja taivuin kokeilemaan. Omat mustat colleget jalkaan ja äidin vanhasta trikoopaidasta batman-paitaa tekemään. Hain keltaista huopaa, mustaa lakanakangasta ja liimakangasta paikallisesta kangaskaupasta sekä mustan silitysarkin Pikku Piltistä. Keltaisesta huovasta leikatun vyön ja logon taustan silitin paitaan kankaiden väliin laitettavan liimakankaan avulla. Viitan ompelin mustasta lakanakankaasta kaksin kerroin ja kiinnitin sen ommellen olkapäistä paitaan kiinni. Yläosan mallin otin paidasta samoin kuin tytön supersankariasua tehdessä (klik) ja viitan muodon muuten piirsin vapaalla kädellä.

Batman-logon ja naamion googletin kuvahausta ja printtasin paperille. Paperimallia käyttäen piirsin batmanin logon mustalle silitysarkille, leikkasin irti ja silitin keltaisen huovan päälle. 
Naamion tein muropaketin kartongista, jonka päällystin mustalla lakanakankaalla.

Kyllä nyt kelpaa juhlia omien supersankareiden kanssa.4 kommenttia:

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!