perjantai 24. huhtikuuta 2015

Muistellaan vanhojaSain Heliltä Valkoista Harmoniaa -blogista kivan haasteen: Muistella, millaista meillä oli ennen. Me muutimme tähän nykyiseen taloon alle kaksi vuotta sitten ja blogia aloin pitää noin puolitoista vuotta sitten, ennen-kuvat on otettu blogin alkuaikoina. Täytyy sanoa, että ihan nolottaa katsella niitä - saatikka julkaista niitä uudelleen - mutta toisaalta ainakin niistä huomaa, että kehitystä on tapahtunut niin sisustuksen kuin bloginkin suhteen.

Eteiseen kunnostettiin noin vuosi sitten isomummoni vanha penkki, matto ja ja penkin alla olevat tähtilaatikot on hommattu sen jläkeen.


Esikoisen huoneessa oli alun perin niin kamalan värinen tapetti, ettei niiltä ajoita kuvia juuri ole. Yllä ainoa, jonka löysin. Viime kesänä maalasin huoneen seinät (kuva alla vasemmalla) ja myöhemmin järjestystä on muokattu niin, että lattialle jää enemmän vapaata tilaa leikille ja voimistelulle (kuva oikealla).


Pojan huoneen remppa on yksi uusimpia muutostöitä. Vihreät tapetit saivat lähteä, valkoiset seinät ja mustat tehosteet tulivat tilalle. Autot vaihtuivat jalkapalloiksi.Vieras/kirjastohuone toimi aiemmin kuopuksen makuuhuoneena, nykyään telkkarihuoneena. Seinien sisustus ja tekstiilit ovat matkan varrella niin ikään vaihtuneet.Olohuoneen suurin ja ratkaisevin muutos oli sohvaryhmän uusiminen. Myöhemmin olen virkannut maton, maalannut vanhan lipaston ja vaihtanut tekstiileja jne. Nyt vihdoin olohuone alkaa olla mieleinen. Tosin seinät pitäisi niin olohuoneesta kuin vierashuoneestakin maalata, nykyinen kellertävä valkoisen sävy on todella likaisen näköinen. Mieluusti ottaisinkin teiltä lukijoilta vinkkejä vastaan hyvistä seinien väreistä: Joko kaunis valkoisen sävy tai vaalea harmaa on mielessä.
Postauksen alussa yllä esitellyt lasten huoneet sijaitsevat talon yläkerrassa ja juuri nyt on käynnissä prosessi, jossa yläkerran aulatilata muokataan pikkuprinsessalle huonetta. Alla kuva tämänhetkisestä tilanteesta.


Vaikka paljon on vielä tehtävää, niin näiden kuvien myös voi iloita siitä, että paljon on muutoksia jo tapahtunutkin. 

Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä kai täällä nykyään alkaa olla, vaikka aina olis parannuksen varaa :)

   Poista
 2. Onpa kiva katsella ennen ja jälkeen kuvia. Paljon on muutosta tullut :)

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva lukea tätä postausta ja katsella näitä kuvia! :) Paljon on teilläkin muuttunut muuttonne jälkeen. Kauniilta ja harmoniselta näyttää!

  Mulla oli juuri tuo sama tunne, et viitsiikö edes näyttää niitä ennen-kuvia :D Mut sehän on huikeeta nähdä kuinka me tässä kehitytään! Yksi taiteenlaji tämäkin, sanon minä.

  VastaaPoista
 4. Teillä on kyllä nykyisin niin kaunista, että ei voi kuin huokailla <3 Ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 ja kiitos samoin! Onhan niitä muutostarpeita mielessä edelleen, mutta toisaalta näistä kuvista oli ihana huomata, miten pitkälle on jo päästy.

   Poista
 5. Voi jeskamandeera mitä muutoksia!!! Tykkään tosi paljon tällaisista ennen-nyt-kuvista! On tosiaan kiva katsoa oman kodin muuttumista,vaikka jotkut omat kuvat melkein puistattaakin :D Ihanalta kyllä teillä näyttää!
  Ja wow,mitä ompeluksia :)

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!