torstai 6. elokuuta 2015

Ekaluokkalaisen koulureppu - ja mitä sinne pakataan  
  
Enää muutama päivä!

Joko teillä kovasti odotellaan? Täältä ainakin löytyy yksi intopiukea ekaluokkalainen!

Meidän perheessä lukuvuoden alku tarkoittaa koko perheelle harppausta lomasta arkeen. Tänä vuonna saman katon alle kouluun suuntaa neljä perheenjäsentä: äiti, iskä, esikoinen ja keskimmäinen. Kuopus saatellaan aamuisin aidan toiselle puolelle päiväkotiin.

Kolmasluokkalaisen esikoisen kanssa pääsee helpolla. Hän huolehti jo viime vuonna niin läksyt, tavarat ja vaatteet kuin aamutoimet ja koulumatkatkin itse.

Suurempi jännitys sen sijaan on ekaluokkalaisen alkava koulutaival. Äitiä väistämättä huolettaa hieman, miten aamut ja koulumatkat alkavat sujumaan, miltä läksyjen teko alkaa maistua jne. (Poika itse on onneksi hyvin luottavainen kaiken suhteen, eikä häntä yksin kulkeminen jännitä tippaakaan.)

 Toisaalta äitinä on ihana seurata sitä intoa, millä ekaluokkalainen on kouluun suuntaamassa. Sen jälkeen, kun koulureppu käytiin ostamassa, ei olisi enää millään malttanut odottaa ensimmäistä päivää! 

Koulureppuostoksilla käytiin kahdestaan ja tämän ainutlaatuisen tapahtuman kunniaksi äiti myöntyi ostamaan toivotun Lego Ninjago-repun sen huimasta hinnasta huolimatta. Joka vuosi en aio uutta reppu hommata, enkä varsinkaan hintaa katsomatta. Toivotaan, että tämä sijoitus kestää useamman kouluvuoden! Esikoisen hintava Monster high -reppu on ainakin kahden kouluvuoden jälkeen vielä moitteettomassa kunnossa. Ja toisaalta siitä innosta ja ilosta, millä reppua on tutkittu ja esitelty, voi vähän maksaakin. Repussa on erillinen jumppapussi, jonka voi irroittaa repun päältä silloin, kun sitä ei tarvita. Siinä on avaimenperälle oma nipsu, jossa toivon mukaan avain pysyy helposti tallessa, eikä katoa repun pohjallekaan. Lisäksi repusta löytyy pari sivutaskua ja selkäosa on mukavan tukeva ja pehmustettu.

(Jos joku Oulun seudulla vielä havittelee vaikkapata tuotaNinjago-reppua, niin kannattaa sen verran hintavertailua tehdä, että Jesper Juniorissa sama reppu oli 10 euroa halvempi kuin Toys R Usissa - ja minulla olisi yksi 20% alennuskuponki Jesper Junioriin tarjota jollekin, joka sen meiltä noutaa.)

Omilla rahoillaan poika osti samaan sarjaan penaalin, jossa oli valmiina pari lyijykynää, kumi, terotin, viivotin ja puuvärit. 

Tärkein väline koulureppuun pakattavaksi onkin tuo penaali! Näin opettajana tiedän, kuin älyttömästi niitä lyijykyniä kuluu ja kuinka paljon niitä katoaa. Joka päivä joku on vailla kynää, kumista nyt puhumattakaan. Terottimia luokassa on yleensä yhteiskäytössä, mutta omalla toki varmistaa sen, ettei tarvitse jonotella tai etsiskellä, jos joku on onnistunut luokan terottimeet omaan pulpettiinsa jemmaamaan. Sen verran olen itse puuttuvista kynistä paasannut, että olen tarkka siitä, että omilla lapsilla on aina mukana ainakin muutama lyijykynä ja kumi. Kyllähän koulukin kynän ja kumin antaa, mutta on niitä hyvä olla useampi varalla.

Avaimenperä on pojalle penaalin ja repun lisäksi ostettu. Kai niitä olisi kotoakin joku saattanut löytyä, mutta oman avaimen saaminenkin oli niin iso ja hieno juttu, että oli mukava laittaa siihen mieleinen perä matkaan. Jospa siitä haluaisi sen avulla myös paremmin huolehtia!

Turvaliivi olisi hyvä pienellä koululaisella olla päällä. Jotkut koulut jakavatkin liivit ekaluokkalaisille/jossain kunnissa muut tahot lahjoittavat liivit. Näkyvyydestä ei ikinä ole haittaa!

Kontaktimuovia on hyvä niin ikään varata jo valmiiksi. Päällystettävää tulee varmasti ensimmäisen kouluviikon aikana kotiin.

Muutapa ei sitten ensimetreillä näiden lisäksi tarvitakaan kuin säähän ja koulupäivään sopivaa vaatetusta. Kuvispäivänä ei välttämättä kannata laittaa niitä ykkösiä, eikä liikuntapäivänä lähteä pelkillä farkuilla. Näissäkin taitaa käytäntö viimeistään opettaa.

Turvallista alkavaa kouluvuotta kaikille - ja sitä ennen nautinnollisia viimeisiä lomapäiviä!

12 kommenttia:

 1. Voi että sen muistaa vieläkin, miten ihanaa ja jännää se koulutarvikkeiden hankkiminen oli. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se aika mukavaa ja jännää aikaa. Pitänee kolmosluokkalaisenkin kanssa käydä vähän kynävarastoja täydentämässä niin pääsee koulunaloitusfiilikseen :)

   Poista
 2. Täälläkin on kouluun lähdössä kolmos- ja ekaluokkalainen. Isommalle pitäisikin uusia kyniä käydä ostamassa. Saa nähdä onko ne edelleen tuttuun tapaan jossain hukassa ja lopulta on parhainta säilyttää niitä pulpetissa että on koulussa jotain millä kirjoittaa :D

  Itse esikoisen koulunkäynnin aloitettua hämmästyin siitä kuinka paljon koulusta tulee vanhemmille viestiä lasten pukeutumisesta. Muistutetaan millaista vaatetta pitää olla liikuntatunneille. Entä kun on märät kelit ja alkaa kylmenemään. Kaikille ei kai niin itsestäänselviä asioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä, miten samoilla lapsilla ne kynät katoaa jatkuvasti :D Mutta kyllä siinä kehitystäkin tapahtuu vuosien varrella :) Tuo vaatejuttu on kyllä totta. Osa ei osaa pukeutua asianmukaisesti. On lapsia, jotka tulevat pakkaspäivinä hupparilla kouluun jne. Valitettavasti.

   Poista
 3. Mukava olis ollut olla nämä jännityksentäyteiset vikat kesälomapäivät ja kummipojan kouluunlähtö näkemässä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Tiedän, että olet ollt hengessä mukana! Ja lapsilla mielessä.

   Poista
 4. Anteeksi myöhäisyyteni, mutta Oskarille ihan älyttömästi onnea koulutielle!! Olet ollut Oskari mielessä - olen miettinyt, miten koulu on alkanut siellä Limingassa? Onko välitunnilla ehtinyt pelata jalkapalloa ja onko läksyt olleet vielä riittävän helppoja?

  Terveisin kummit Elina ja Saku :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olette tekin olleet mielessä ja monesti olen aikonut soittaa, mutta aina vaan jää. Jospa nyt viikonloppuna yrittäisi, kun yksin matkustelen. Oskarilla on koulu alkanut ihan mukavasti. Läksyt on tehty vaihtelevalla innolla. Lukuläksyt ovat mkavan helppoja ja niistä Oskari tykkää, mutta numeroiden ja kirjaimien piirtely ei kovin innosta, mutta hyvin nekin on saatu suoritettua. (Pikkusisko olisi innokas apuri - piirtelee aina vieressä tyhjälle paperille vastaavia :D) Kouluun Oskari lähtee aina mielellään aamulla, siellä kun on niin paljon kavereita ja mukavaa puuhaa välitunnilla. :D

   Poista
 5. Hei! Eksyin blogiisi kun haeskelin tulevalle ekaluokkalaiselle reppua. Olen katsellut tuota samaa Lego-reppua ja pohtinut, onkohan se hintansa arvoinen. Minkälaisia kokemuksia teillä on repusta ensimmäisen vuoden jälkeen?
  -Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, reppu on kyllä pysynyt tosi hyvänä ja onhan se hyvä kantaa, kun on niin jämäkkä! Myös mukana tuleva jumppapussi on ollut jatkuvassa käytössä liikkatuntikamojen kuskauksessa. Samoin edelleen erittäin siisti ja ehjä on kolmen vuoden käytön jälkeen tytölle ostettu saman hintaluokan reppu.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!