keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Foto transfer potch - avain uusiin tuunausmahdollisuuksiin


Sain Slöjd-Detaljerilta purkillisen Foto transfer -lakkaa testikäyttöön. Lakan idea on, että sillä pystyy siirtämään lasertulosteita lasi-, puu-, keramiikka- ja kangaspinnoille. Ihan mielettömät mahdollisuudet ja vähän aikaa meni, kun pyörittelin mielessäni, mitä lähtisin lakalla kokeilemaan.


Päätin kokeilla lakkaa lasiastioihin. Ostin kaupasta muutaman lasipullossa olevan smoothien. Lapset saivat saunajuomat, äiti kauniita pulloja.


Lisäksi löysin kotoa valkoisen ruukun käyttämättömänä. Koska ruukku oli ollut käyttämättömänä jo jonkun aikaa, uskalsin aloitta testailun siitä. Askartelin ilmaisella Picmonkey -ohjelmalla mieleiseni logon ja tulostin sen (peilikuvana). Sen jälkeen levitin vesivärisiveltimellä lakkaa kuvapuolen päälle ja painoin paperin kiinni ruukkuun. Rasittavin työvaihe oli kuivata ja lämmittää lakkaa hiustenkuivaajalla 10 minuuttia, mutta sekin meni siinä sivussa Greyn anatomiaa katsellessa. Lopuksi purkin jäähdyttyä kuivaajan jäljiltä kastelin paperin pesusienellä ja hinkkasin sillä valkoisen paperikerroksen irti. Alla lopputulos.


Joku ehti jo kysellä, mihin päädyin opettajan ja hoitajien lahjojen suhteen. Ajattelin hyödyntää lakkaa myös niihin. Ostin edullisen lasimaljan, kiinnitin siihen "Kiitos" -logon ja täytin sen vaahtokarkeilla. Esikoisen opettajan lahja on vielä kesken, esikoinen itse haluaa osallistua sen tekoon.


Vauhtiin päästyäni tuunasin smoothie-pullon ja lasikarahvin vastaavilla tähtilogoilla. Minullehan alkaa kertyä kokonainen uniikki tähtiastiasto tätä vauhtia ;)


Paperia oli vaikea saada ihan kokonaan pois ja tästä syystä pinta jäi hieman elävän näköiseksi. Jos haluaa tasaisemman hinnan lasille, kannattaa siirtää kuva nurjalle puolelle (tällöin sitä paitsi ei tarvitse tulostaa peilikuvana). Tulos on siistimpi, kuten alla olevasa kuvassa näkyy.


Lisäksi tässä alimmassa ja kaikista ylimmässä kuvassa pilkistää myös liitutaulumaalilla tuunaamani lasipullo. Maalasin tällä kertaa liitutaulumaalilla pilven muotoisen "etiketin" pullon kylkeen. Sabloonan tein kontaktimuovista. Kaksi pikkupulloa on jäljellä. Siirtäisikö niihin logoja vai maalaisiako liitutaulumaalilla?!?

5 kommenttia:

  1. Sinulle on haaste blogissani. :)

    VastaaPoista
  2. Puhelimella koitin tekstin laittaa kahteen otteeseen, nyt laitoin koneella ja näkyy. :)

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!