maanantai 5. toukokuuta 2014

Suklaareunukset kakkuun

Viikko sitten meillä oli työpaikalla koko yhtenäiskoulun kakkukahvipäivä. (Pari kertaa vuodessa alakoulun opettajat kutsuvat yläkoulun opettajat herkuttelemaan ja toisinpäin.) Lupauduin leipomaan luotto-ohjeella mango-tuorejuustokakun (ohje täältä). Koristelun suhteen halusin kokeilla jotain erilaista ja päätin testata suklaareunuksia.

Googlettamalla löysin jälleen kerran tieni Kinuskikissan sivuille ja sieltä löytyikin erinomaisen selkeät ja helpot ohjeet suklaareunuksen tekoon (klik). Kuten Kinuskikissakin sanoo, tämä näyttää paljoa vaikeammalta kuin on eli kaikki vaan rohkeasti kokeilemaan!

Ensin leikataan muovipussista kaksi halutun suklaareunan levyistä suikaletta ja merkataan muovipussisuikaleeseen tussilla aloitus- ja lopetuskohdat. Kaksi suikaletta tarvitaan siksi, että yksi eri riitä koko kakun ympäri eli suklaareunuksia tehdään kaksi puolikkaan kakun mittaista.

Sen jälkeen sulatetaan suklaa (Minä sulatin suklaan mikrossa) ja laitetaan sula suklaa muovipussiin. Muovipussin kärki leikataan pursotusreiäksi. Itse tein ehkä vähän turhan suuren reiän, olisi saanut sirommat ja kauniimmat reunukset, kun olisi jättänyt reiän rohkeasti vaan ihan pieneksi.

Suklaa pursotetaan ristiin rastiin muovipussisuikaleiden päälle ja jätetään pöydälle hetkeksi jähmettymään.


Suklaan ei anneta kokonaan kovettua, mutta sen verran ettei se enää valu. Pehmeä, sula suklaareunus painetaan muovipussin kanssa kakun reunaan kiinni ja laitetaan muovipussineen päivineen jääkaappiin kovettumaan. Kun reunus on kovettunut, lähtee muovipussi helposti vetämällä irti ja reunus on valmis ja pysyy.

Tämä oli oikeasti helppoa saada onnistumaan! Ainoa asia, jonka tosiaan tekisin ensi kerralla eri lailla, olisi tuo reiän pienentäminen, että saisin reunuksesta siromman. Ja ehkä miettisin vielä tarkemmin noita reunuksen siksak-kuvioita. Kovasti tämäkin sai kehuja työpaikalla ja kyselyjä siitä, miten reunus tehdään, mutta ulkonäössä on kyllä vielä parantamisen varaa. 


4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Parantamisen varaa jäi, mutta se sallittakoon ;)

   Poista
 2. Tuota täytyy kyllä kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Suosittelen! Itse aion ehdottomasti tehdä toistekin :)

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!