maanantai 19. toukokuuta 2014

Huh hellettä - ihan pihallaKylläpä tuli yhtäkkiä kuuma! Olihan viikonloppunakin lämmin, mutta huh, mikä keli tänään on ollut. Auton mittari näytti 29c, iPhone väitti 27c. Oli kumpi tahansa, niin kuuma oli. Ja itse asiassa on edelleen, vaikka kello on jo  yli yhdeksän.


Tällaisena päivänä ei yksinkertaisesti voi pysyä sisällä. Ei edes tällainen minun kaltaiseni sisähiiri, eikä edes tällaisessa tilanteessa, että eteisessä odottaa pakkauksessaan uusi sohva ja olohuoneessa muutama pienempi sisustusjuttu. Ne saavat odottaa vähän huonompia päiviä, koska näistä parhaista on otettava ilo irti ulkona.


Oppilaiden kanssa teimme osan koulutöistä tänään pihalla. Päiväkodista suoraan suuntasimme lasten kanssa kesän ensimmäisillä irtojäätelöille ja kotona katoimme piknikin pihalle. 

Piknik-tarjottimen mukit ja servetit ostin Clas Ohlsonilta viikonloppuna. Viinirypäleet katoin uuteen Greengaten rasiaan (muistattehan osallistua arvontaan, jossa palkintona olevalla lahjakortilla voit tilata vaikkapa pari kuvanmukaista rasiaa! Arvontaan täältä). Eikä muuten tarjotinkaan ole kovin vanha. Sen sain ihanalta ystävältä vappuna tuliaisiksi. Pillit ovat siis vanhimmat, ne tilasin Emma's and mama's -verkkokaupasta (klik).


Sisustuskärpäsen ohessa minuun on ihme kyllä puraissut myös pienimuotoinen puutarhakärpänen. Perinteisesti mies on meillä ollut se, joka on pihaa huoltanut, enkä minä ole kukkiakaan pihalle ostanut. Nyt lupasin kuinkin lapsille tehdä heidän kanssaan pienen kasvimaan ja homma hoituneekin helposti, kun saimme avuliaalta ystävältä neljät lavankaulukset, joista tulee meille kasvimaan kehikot. 

Lähdimme tänään Halpa-Halliin siemen- ja multaostoksille ja samalla matkaan tarttui kaksi kaunista hortensiaa. Näiden lisäksi ainakin parvekelaatikoihin pitäisi ostaa kukat ja parveketta tekisi muutenkin mieli vähän siistiä.


Kauppareissu jatkui uimarannalle ja viisi- ja seitsemänvuotiaat uskalsivat mennä itseään viilentämään veteen asti. Tämähän oli heille jo toinen kerta tälle kesälle, mutta toissa päivänä mummolan mökillä oli sauna, nyt ei sitäkään. Itselläkin kieltämättä tuntui, että olisi tehnyt mieli pistää pää kylmään veteen, mutta tyydyimme kuopuksen kanssa hiekkaleikkeihin rannalla.


Toivottavasti säät suosivat vielä viikonloppunakin, silloin meillä on pihakirppis ohjelmassa. Pitäisi vähitellen alkaa laittaa myyntipöytiä jo autotalliin valmiiksi, ettei kaikki jää lauantaiaamulle. Oletteko muut ajatelleet osallistua Siivouspäivään lauantaina?

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihanan kesäsiä kuvia :) Kyllä nuo lapset on vaan kummallisia kun ne tarkenee puljata tuolla vedessä, kyllä sitä itekki nuorena mutta ei enää ;) Aivan ihana tuo hortensia, toivotaan että nää kesäkelit jatkuis, täällä ankara ukkonen ja vettä tulee kaatamalla, mutta sehän tekee kesän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä alkoi kans nyt sataa ja ukkostaa. Ihan hyvä niin, piti jo migreenilääke ottaa, kun pää ei meinaa kestää kuumuutta, vaikka muuten siitä niin kovin nautin. Jospa vähän raikastais ilmaa, mutta kuitenki niin, että lämpöä riittäis myös loppuviikolle.

   Poista
 2. Eilen oli kyllä mahtavan lämmin ilma :) Kesäkukkia pitäis itselläkin ostaa, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin pitäisi ainakin parvekekukkia vielä ostaa. Olen vaan niin onneton noita hoitamaan, etten tiedä, mikä olisi riittävän helppo laji, että säilyisi pidempään kuin viikon ;)

   Poista
 3. Petunia kestää oikee hyvin:)

  VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!