maanantai 5. tammikuuta 2015

DIY viiri

Tarkkasilmäiset saattoivat bongata leffasynttäripostauksessa mustavalkoisen viirin. Sain sellaisen ommeltua samalla, kun kaiveltiin ompelukone ja kankaat esille esikoisen tyynyjä varten (klik). On se kumma, miksi ei tule useammin ommeltua, vaikka se on niin helppoa ja nopeaa. Nämäkin palat ompelin ihan vaan suoralla yhteen ja kiinni satiininauhaan. Helppoa kuin mikä ja kärjetkin onnistuivat ihan kohtuullisesti!

Viiri koristi leffateatteria viime viikon synttärijuhlissa ja pääsi sen jälkeen esikoisen huoneeseen valkoiselle seinälle.
Viimeisiä lomapäiviä viedään. Varsinkin minulla ja esikoisella on kova homma päästä arkirytmiin kiinni, on venähtänyt tuo nukahtaminen ja sitten vastaavasi aamut niin myöhäisiksi. Onko kenelläkään muulla tokaluokkalaista, jolla olisi nukahtamisvaikeuksia? Eilenkin neiti meni sänkyyn jo yhdeksän aikaan, kahdeltatoista annoin melatoniinia, kun oli vieläkin hereillä ja silti kolmelta tyttö tuli herättämään ettei ole vieläkään saanut unta. Ehkä (toivottavasti) oli kuitenkin tuossa välissä vähän torkkunut. Samanlainen kierre oli aika tarkalleen vuosi sitten. Eiköhän tämäkin taas vähitellen arjen myötä helpotu, mutta on se ikävää, että on äidiltä perinyt huonon nukahtamislahjat.
  


4 kommenttia:

 1. Meillä on samanlaisia haasteita nukahtamisen kanssa - sekä äidillä että tyttärellä. Ei voi kuin ihmetellä tuota miesväkeä, jolla uni tulee välittömästi kun pää menee tyynyyn... Ei tullut meidänkään tokaluokkalaiselle uni viime yönä. Yhteen taisi mennä nukkumattia odotellessa - ja aamulla tietysti nukuttaa. Yleensäkin uni helposti häiriintyy, jos on esim vieraassa paikassa tai jos jokin jännittää tai huolettaa. Äitinsä tyttö ;) Melatoniinia en ole tytölle koskaan antanut. Sen käyttömahdollisuuksia voisi tosiaan selvitellä pahimpien tilanteiden varalle... MY

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän äiti on lastenpsykiatri ja häneltä itse olen noita univaikeuksia konsultoinut. Sanoi, että hyvin voi satunnaisesti antaa nukahtamista helpottamaan antaa, mutta ei jatkuvasti. Vuosi sitten annoin muutaman kerran ja nyt pitää taas varmaan yrittää kierrettä sen avulla katkaista. Meilläkään ei miesväen tarvii muuta kuin laittaa suu kiinni niin uni tulee, mutta minä ja molemmat tytöt nukahdetaan tosi hitaasti.

   Poista
 2. Valvottikohan täysikuu tämän kujan naisia - ite ainakin käkin valveilla toissa yönä ;) Meillä on esikoinen kans huono nukahtaja, jos on yhtään tavallisesta poikkeavaa (ihmeesti nyt on saanut unen, vaikka muuten vähän tressaavaa). Viimeksin varmaan neljältä laitto kaverilta viestiä, että ei tuu uni ja ärsyttää, kun kaveri vaan nukkuu. Toinen tytöistä nukahtaa heti, kun vaan liike loppuu, ei paljon huolet paina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en oo oikein ikinä uskonu mihinkään kuuhulluuteen, mutta eilen mies sanoi, että valvottikohan kuu neitiä ja netistä tarkastettiin, että oli tosiaan täysikuu tuona yönä. Ehkäpä tuossa on siis perää :) Viime yönä A nukahti jo ysiltä ja nukkui aamulla kymppiin, jospa olisi nyt vähän univelkoja kuitannut.

   Poista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!