lauantai 3. tammikuuta 2015

Toivepostaus: Palju käytössäMeidän lomakuplaan on arvatenkin kuulunut paljussa lillumista. Lapset jaksaisivat polskia siinä aamusta iltaan, vaikka uimaan ei varsinaisesta kaksimetsisessä tynnyrissä mahdu.

Parikin eri lukijaa on pyytänyt postausta paljun käytännön kustannuksista jne. Hyviä kuvia en ole paljusta saanut, koska takaterassi vielä kaipaa laittamista muilta osin, mutta kirjoittelenpa nyt siitäkin huolimatta muutamia käytännön huomioita.

Meidän hankkimassamme paljussa on lasikuituallas puuverhoilun sisällä. Mies halusi lasikuituisen siksi, että pystyy itse sen korjaamaan, jos siihen tulee halkeamia. Lasikuitu on miellyttävän tuntuinen, siistinnäköinen ja kestävä. Se kuitenkin oli jonkin verran hintavampi valinta kuin muovi tai pelkkä puu. Meidän paljun halkaisija on 2 metriä ja eilen istuimme siellä neljän aikuisen ja viiden lapsen porukalla ja hyvin mahtui siitäkin huolimatta, että lapset liikkuivat edestakaisin. Varsinaisesti tuon kokoluokan palju on suunniteltu 6-8 aikuiselle ja tuolla määrällä siinä mahtuu ihan väljästi istumaan.

Palju syö sisäänsä n. 3500l vettä ja mies on laskenut sen hinnaksi 5-6€. Me emme ole toistaiksi hommanneet paljuun puhdistusaineita ja olemme kylpeneet yhdellä täytöllä kaksi päivää peräkkäin. 

Meidän palju lämpiää puulla ja puuta menee 1,5-2 kottikärryllistä yhdessä kylpyillassa näin talviaikaan. Puun kulutus on siis lisääntynty valtavasti.

Aikaa paljun täyttämiseen ja lämmitykseen meillä menee 6-7 tuntia, tässäkin on paljukohtaisia eroja riippuen eristyksestä ja paljun koosta.

Oma vaivansa tuossa toki on, mutta me olemme olleet tyytyväisiä hankintaan ja nauttineet siitä omalla perheellä ja vieraiden kanssa! Niinkuin uuden vuoden postauksessa kirjoittelin, yritän kovasti rauhoittaa elämää ja palju on ihan loistava apu tässä asiassa. Harvassa paikassa maltan istua tuntia tai kahta paikallaan, mutta paljun lämpimässä vedessä kyllä. Enpä paljon mukavampaa koko perheen yhteistä tekemistä keksi kuin paljuilu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!