tiistai 6. tammikuuta 2015

Loppiainen - joulunpunainen vaihtuu vaaleanpunaiseen



Loppiainen. Viimeinen lomapäivä. Joulun punainen kerätty pois, piparitalo tuhottu. Unirytmi ihan sekaisin. Olen niin nauttinut tästä lomasta. Ensimmäinen viikko meni työsyksyn päälleen jättämäsä stressissä, mutta joulun jälkeen alkoi helpottaa. Toisen puolikkaan tästä lomasta olen onnistunut ottamaan rennosti. Olen katsonut leffoja, rakentanut legoja, pelannut Unoa, lillunut paljussa, tehnyt  käsitöitä. Meillä on käynyt harvinaisen paljon ihania ystäviä ja sukulaisia sekä lapsilla kavereita. Nyt on rauhallinen ja levollinen olo. Vähän hirvittää, miten huomenna käy, kun arki astuu kuvioihin. Miten onnistun pitämään mielen rauhallisena ja kiireen tunnun mahdollisimman vähäisenä. 

Sitä ennen nautin kuitenkin vielä tästä viimeisestä lomapäivästä. Lähdemme käymään lasten serkun synttäreillä ja sen jälkeen olen luvannut pitää lasten kanssa leffaillan, ehkä vielä herkutella loputtomilla joulusuklailla.


Monessa blogissa on vilahdellut jo tulppaaneja ja kevään pastellisävyjä, joulu on viimeistäkin kynttilää myöten kerätty pois. Minä olen sellainen fiilistelijä, että meille sai ripaus talvista tunnelmaa vielä jäädä, vaikka kaikista jouluisimmat jutut onkin riisuttu. Valkoiset tyynyt, lumihiutaleet, kynttilät ovat edelleen osa meidän sisustusta. Onhan vielä pimeitä iltoja jäljellä! Toisaalta ripaus vaaleanpunaista tekee paluutaan ja muutamia kevätuutuuksia tilasin jo H&M Homelta (H&M:ltä saa tilattua ilman toimituskuluja 8.1. asti ja paljon aletuotteitakin jäljellä!). 

Kevääksi suunnittelen ja haaveilen entistä vanhahtavampaa, romanttisempaa sisustusta. Keittiöön hempeitä värejä ja ruusuja, olohuoneeseen ehkä oikeasti vanhaa lipastoa sekä kukkakuvioita. Yksi vuoden sisustuprojekteista on varmuudella tulevan koululaisen huone, mutta sen suhteen olen vielä ihan kysymysmerkkinä. Jotenkin tuon pojan huoneen suunnittelu on paljon vaikeampaa kuin tyttöjen. Mustavalkoista vai vaaleansinistä...? Ei turkoosikaan olisi hullumpi, mutta jotenkin niin irrallaan kodin muusta sisustuksesta. Vinkkejä ja ehdotuksia saa heittää ilmoille!
  







8 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun jossakin blogissa fiilistellään vielä joulua :) Itsellä kun joulu kestää Nuutinpäivään asti, ainakin kuusen osalta. Muita koristeita alan pikkuhiljaa haikein mielin kerätä pois.. Mukavaa loppiaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin! Mukava, että ainakin joku vielä tykkää lukea näitä kynttilä-talvi-postauksia. Alkoi itestä jo vähän hullulta tuntua, kun muissa blogeissa vilkkuu kevät.

      Poista
  2. Minusta kans ihana tämä postaus. Meillä on vielä joulukuusi pirtissä ja muitakin joulujuttuja.
    Vähän on ärsyttänyt viime päivät lukea joittenki blogeja, joissa hehkutetaan jo kevättä.....hoh hoijjaa. Nyt on joulu lopuillaan ;) ja talvi parhaimmillaan.
    Mukavaa alkanutta vuotta sinulle ja perheellesi.
    E-R
    E-R

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, mukava kuulla että on hengenheimolaisia :) Vähän huvitti, kun jo ennen jouluaattoa tuli H&M:ltä ensimmäinen Kevätvaatteet VIHDOINKIN täällä -sähköposti :D

      Poista
  3. Ihan oikein! Ei sitä kevättä ihan vielä kannata alkaa odottelemaankaan - saatta tulla muuten pitkä odotus ;) Jälkijunassahan tässä tuntee olevansa, kun moni ilmotti keränneensä joulun pois jo Tapaninpäivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä. Minä olen aina perinteisesti pyhittänyt loppiaisen joulun pois keräämiseen - niin tänäkin vuonna. Kuusi lensi pihalle ja tontut muuttivat kaappiin vasta tänään.Valkeat ikkunatähdet ja kyntteliköt saavat olla vielä ainakin Nuutinpäivään. Vielä sitä ylimääräistä valoa kuitenkin kaivataan. Ja jos rehellisiä ollaan, meillä on vielä tämä päivä kuunneltu jouluradiota (samalla kun on joulukoristeita kerätty pois)! Pitäähän se kaikki ottaa irti tästäkin ajanjaksosta :) Huominen arkeen paluu kyllä jo hirvittää. Onneksi on lyhyt viikko - jospa sitä sen voimalla selviäisi rytmin korjauksestakin, mikä ei varmaan tule olemaan ihan helppoa näin pitkän loman jälkeen... MY

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopa muuta, vaikeaa tulee olemaan tuo rytmin palauttaminen. Onneksi on tämmöinen kolmen päivän pehmeä lasku... Olen niin samaa mieltä, että pitäähän tästä joulun tunnelmasta nauttia! En millään olisi valmis siivoamaan koristeita vielä tapanina.

      Poista
  4. Täällä kans fiilistellään vielä talvisilla jutuilla, kevät tulee sitten ajallaan :D

    VastaaPoista

Pienetkin kommentit ilahduttavat minua suuresti!